Ο ζηλιάρης φίλος είναι ο χειρότερος εχθρός

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Οι φίλοι που επιλέγουμε έχουν μεγάλη επιρροή στη ζωή μας και σε κάποιο επίπεδο μπορούν να καθορίσουν εάν θα έχουμε περισσότερες στιγμές ευημερίας ή θλίψης.

Παρόλο που είμαστε υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, είναι αναμφισβήτητο ότι οι φίλοι και γενικά οι άνθρωποι του κοινωνικού μας κύκλου μπορούν να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα ή πιο δύσκολα για εμάς, μέσω των ενεργειών τους.

Από τη νεαρή ηλικία, από όταν ξεκινήσαμε την κοινωνικοποίηση, προσελκύαμε διάφορους ανθρώπους κοντά μας, μερικούς πραγματικά ασήμαντους, άλλους απλά περνούσαν και έφευγαν και κάποιους αρκετά σημαντικούς.

Αλλά ακόμα και πριν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε τη σημασία τους στη ζωή μας, επηρέαζαν ήδη το πεπρωμένο μας.

Με το χρόνο και την εμπειρία μάθαμε να προσδιορίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας φίλοι και όσοι δεν ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην ευτυχία μας.

Αυτό σε συνδυασμό με τη διαίσθηση και τη σοφία είναι τα κύρια εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να επιτρέψουμε εκείνους που θα εισέλθουν στη ζωή μας και να επανεκτιμήσουμε όλους τους ανθρώπους γύρω μας, εντοπίζοντας όσους πραγματικά αξίζουν να μείνουν.

Ωστόσο ακόμα και όταν γνωρίζουμε τους ζηλιάρηδες φίλους, δεν είναι πάντα εύκολο να τους απομακρύνουμε.

Μπορεί να είναι δύσκολο για εμάς να εγκαταλείψουμε ένα φίλο που ήταν μαζί μας για πολύ καιρό και τον οποίο έχουμε αγαπήσει. Είτε θέλουμε είτε όχι, δημιουργούμε έναν δεσμό με τους ανθρώπους που βλέπουμε συχνά και ακόμα και όταν νιώθουμε ότι δεν είναι αληθινοί, χρειάζεται προσπάθεια για να τους απομακρύνουμε.

Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως ακόμα και αν πονάει, πρέπει να απαλλαγούμε από κάποιους ανθρώπους, γιατί οι βλάβες που προκαλούν καθημερινά είναι πολύ μεγαλύτερες από τον πόνο που αισθανόμαστε όταν τους αφήνουμε.

Οι ψεύτικοι και ζηλιάρηδες φίλοι ρουφάνε όλη την ενέργεια και τη χαρά μας και σιγά σιγά κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη.

Δεν αξίζουμε και δεν χρειαζόμαστε τόση αρνητική ενέργεια γύρω μας. Ως εκ τούτο πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας, γιατί οι πραγματικοί εχθροί μπορεί να είναι δίπλα μας, προσφέροντας μας συμπόνια και ψεύτικες αγκαλιές. Όταν όμως κάποιος μας κάνει να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας και προδίδει την εμπιστοσύνη μας, δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται κοντά μας, όσο και εάν μας πληγώνει αυτό.

Τέλος είναι σημαντικό να κρατάμε μόνο εκείνους που μας σέβονται και μας αγαπάνε πραγματικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα