WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποιος πρέπει να πει πρώτα το «Σ'αγαπώ» σε μια σχέση;


6 Ιουλίου 2020

Ποιος πρέπει να πει πρώτα το «Σ'αγαπώ» σε μια σχέση;

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί στην αρχή της σχέσης, εάν θα πρέπει να πείτε εσείς πρώτοι το «σ αγαπώ»; Τελικά όμως ποιο από τα δυο φύλα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα και να πει την πολυπόθητη φράση; 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστημίου της Μινεσότα οι άντρες είναι εκείνοι που λένε πρώτοι «Σε αγαπώ». Παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι οι πρώτες που ομολογούν την αγάπη, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν επίσης ότι κατά μέσο όρο, οι άντρες σκέφτονται να λένε αυτές τις  μικρές λέξεις έξι εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι οι γυναίκες.

Το παραπάνω όμως εύρημα μα κάνει να αναρωτιόμαστε εάν ένας άντρας που δηλώνει τόσο γρήγορα την αγάπη του, το εννοεί ή απλά το κάνει γιατί θέλει να ρίξει στο κρεβάτι μια γυναίκα. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι άντρες αρχίζουν να σκέφτονται το "σ 'αγαπώ" 97 ημέρες, ή περίπου τρεισήμισι μήνες αφού βρίσκονται μια νέα σχέση. Και αυτό το χρονικό πλαίσιο  φαίνεται σωστό, γιατί χρειάζεται λίγος χρόνος για να γνωρίσετε κάποιον και να τον ερωτευτείτε. Εάν όμως ένας άντρας πει σε ένα κορίτσι νωρίτερα ότι το αγαπά -νωρίτερα από 97 ημέρες- ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις;

Οι   ερευνητές διαπίστωσαν ότι πριν από το σεξ, οι άντρες είναι πιο πιθανό να δηλώσουν την αγάπη τους. Ωστόσο, μετά το σεξ παρουσίασαν κάπως λιγότερη θετικότητα στις ομολογίες αγάπης. 

Ποιος όμως θα έπρεπε πρώτα να πει το «σ 'αγαπώ»;

Καταρχάς όπως διαπίστωσε και η μελέτη, φαίνεται ότι 97 ημέρες είναι ο κανόνας που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκδηλώσουν την αγάπη τους. Εάν κάποιος το πει νωρίτερα ίσως απλά θέλει μόνο σεξ.

Όμως βάση της μελέτης δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος πρέπει να πει το «σ αγαπώ», γιατί κάθε σχέση είναι μοναδική και διαφορετική. Ίσως όμως να αφήσετε τον άλλον να είναι αυτός που θα το πει πρώτος, γιατί τότε μπορείτε να καθορίσετε πόσο αυθεντικός είναι και να μάθετε περισσότερα για την προσωπικότητά του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.