WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτή η απλή ερώτηση μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να αισθάνεται πιο ασφαλής στη σχέση σας


3 Ιουλίου 2020

Αυτή η απλή ερώτηση μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να αισθάνεται πιο ασφαλής στη σχέση σας

Οι σχέσεις, εκτός από αγάπη και χαρά, απαιτούν πολλή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, για να είναι όλοι ευτυχισμένοι. Έτσι, είναι πάντα υπέροχο όταν ακούμε απλούς, εύκολους τρόπους για να διατηρήσουμε τη σχέση με τον σύντροφό μας ζωντανή. 

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το να θέτεις στον σύντροφό σου μια συγκεκριμένη ερώτηση σε καθημερινή βάση μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σου - και αυτή η ερώτηση είναι απλά "πώς είσαι;"

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Waterloo αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση μπορεί να βοηθήσει το έτερο ήμισυ να νιώθει ασφάλεια. Η έρευνα υποδηλώνει επίσης ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσετε με έναν σύντροφο που είναι ανασφαλής, καθώς συχνά απορρίπτει τις φιλοφρονήσεις και τις διαβεβαιώσεις που του λέτε, γιατί πιστεύει ότι δεν είναι αληθινές. 

 
Επομένως, δείχνοντας στον σύντροφό σας ότι σας ενδιαφέρει, κάνοντας του  μια συνηθισμένη ερώτηση όπως "πώς είσαι;" σε καθημερινή βάση, θα μπορούσε πραγματικά να είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος, καθώς τον κάνει να νιώθει αγάπη και φροντίδα, παρά τα όσα του λέει η "μικρή φωνή" στο κεφάλι του.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, ο ερευνητής ερεύνησαν 359 ενήλικες σε σχέσεις μεταξύ 18 και 66 ετών. Διαπίστωσαν ότι το επίπεδο ικανοποίησης της σχέσης σε εκείνους που χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως ανασφαλής,  άρχισε να αυξάνεται μόλις ο σύντροφός τους άρχισε να τους ρωτάει σε καθημερινή βάση πώς ήταν η ημέρα τους και γενικά πώς είναι εκείνοι. 

Συνολικά, η έρευνα υπογραμμίζει ότι είναι πιο σημαντικό για όσους αισθάνονται ανασφαλείς, να δουν ότι ο σύντροφός τους, νοιάζεται για εκείνους - ρωτώντας για την ημέρα τους κ.λπ.- από το να λαμβάνουν φιλοφρονήσεις.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.