4+1 λόγοι για να αγαπήσετε όσους σας μισούν

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Ο Αριστοφάνης έλεγε ότι «οι σοφοί άνθρωποι μαθαίνουν πολλά από τους εχθρούς τους».

Όλοι έχουμε στο περίγυρό μας ανθρώπους που μας μισούν και που χαίρονται να μας βλέπουν δυστυχισμένους. Ο λόγος που κάποιος δεν σας συμπαθεί μπορεί να είναι στο ότι έχετε διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ μερικές φορές κάποιοι άνθρωποι καταλήγουν να μισούν χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Ανεξάρτητα όμως από το πώς αποκτήσατε εχθρούς, στο σημερινό άρθρο θα μάθετε τους πιο βασικούς λόγους για να τους αγαπήσετε.

Είναι ένα πρακτικό μάθημα στη διαχείριση θυμού.

Οι εχθροί σας είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σας βοηθήσουν στη διαχείριση θυμού. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείτε να θυμώσετε πραγματικά σε κάποιον που αγαπάτε, μόνο ο εχθρός σας μπορεί να σας δημιουργήσει αυτό το συναίσθημα και να σας μάθει αν το διαχειρίζεστε.

Είναι μια ευκαιρία για υγιή ανταγωνισμό.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά οι εχθροί σας είναι και οι πιο ισχυροί αντίπαλοι. Σας δίνουν ένα κίνητρο για να αγωνιστείτε και αυτό μπορεί να σας ωθήσει στη νίκη. Επίσης ενώ προσπαθείτε να τους συναγωνιστείτε ταυτόχρονα δεν θέλετε να τους μοιάσετε, γιατί είναι η χειρότερη έκδοση του εαυτού σας.

Τα αρνητικά τους σχόλια μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μια σημαντική ανακάλυψη.

Είναι αλήθεια ότι οι εχθροί σας δεν έχουν πραγματικά κάτι καλό να πούνε για εσάς. Ωστόσο μερικά πράγματα που λένε μπορεί να είναι αληθινά. Έτσι κάθε φορά που ακούτε κάτι αρνητικό για εσάς μπορεί να θελήσετε να κάνετε την αυτοκριτική σας.

Σας δίνουν τη δυνατότητα να δείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Μερικές φορές η γνώση του γεγονότος ότι έχετε εχθρούς θα σας βοηθήσει επίσης να εστιάσετε θετικά και καλά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

Σας μαθαίνουν να εκτιμάτε την αγάπη

Η συνεχής υπενθύμιση του γεγονότος ότι υπάρχουν εχθροί θα σας βοηθήσει επίσης να μην έχετε τους ανθρώπους που σας αγαπούν ως δεδομένο. Η αγάπη και το μίσος είναι δύο αντιτιθέμενα συναισθήματα και είναι πιθανό κάποιο να επισκιάσει στιγμιαία το άλλο. Ωστόσο, ενώ θα έχετε πάντα εχθρούς, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που σας αγαπούν.

Χρειάζεστε πραγματικά το μίσος; Η αλήθεια είναι ότι οι εχθροί φέρνουν μόνο τοξικά συναισθήματα και δημιουργούν άσκημες αντιδράσεις. Το μίσος είναι κακό και πρέπει να δοκιμάσετε ό, τι μπορείτε για να το ξεφορτωθείτε.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα