Πώς μια αρνητική αλλαγή μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

Οι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές είτε πρόκειται για μικρές ή για μεγάλες, όμως δεν είναι κάτι τόσο τρομερό, όπως πολλοί πιστεύουν. Μπορεί να σου τύχει κάτι πολύ άσκημο και να νομίζεις ότι έφτασε κυριολεκτικά το τέλος του κόσμου. Όμως, πρέπει να ξανασηκωθείς και να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και στο τέλος που θα έχουν περάσει όλες οι άσκημες στιγμές, θα νιώσεις ευγνώμων που επιβίωσες από όλη αυτή την κατάσταση. 

Γιατί ανεξάρτητα από το τι συνέβη στη ζωή σου, ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό που φαίνεται φρικτό τώρα μπορεί να μετατραπεί σε κάτι καλύτερο αργότερα.

Η ποιότητα της ζωής σου μπορεί να καλυτερέψει ή να χειροτερέψει, όλα εξαρτώνται από εσένα. Ενώ μερικοί άνθρωποι αφήνουν την κατάθλιψη να κυβερνήσει στη ζωή τους, άλλοι αγωνίζονται για να τη διώξουν μακριά. Οι στατιστικές δείχνουν ότι πολλοί κατέστρεψαν τη ζωή τους από τις κακές συνήθειες, όπως το ποτό και τα αντικαταθλιπτικά. Χρησιμοποιούν τις κακές συνήθειες για να ξεχάσουν τον πόνο τους, όμως σιγά σιγά καταστρέφουν τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επωφεληθείς από την αλλαγή που σου συνέβη και αν είναι άσκημη κατάσταση να τη μετατρέψεις σε θετική.

Έχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους δίπλα μας που μας στραγγίζουν την ενέργεια και μπορούν να καταστρέψουν τα όνειρα μας, να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής μας και να μας κάνουν δυστυχισμένους. Απομάκρυνε αυτούς τους ανθρώπους από τη ζωή σου. Μια δραστική αλλαγή που σου φαίνεται στην αρχή φριχτή, μπορεί εντέλει να σε βοηθήσει και να αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο. 

Αν για παράδειγμα πρέπει να πας σε άλλη χώρα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεσαι νέους ανθρώπους γύρω σου. Αν χώρισες πρόσφατα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι γλίτωσες τα χειρότερα. Αγκάλιασε οποιαδήποτε αλλαγή και κοίταξε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ακόμα και αν είναι περίπλοκα. Η θετική στάση είναι η καλύτερη λύση για όλα σου τα προβλήματα.

Οι αλλαγές είναι μέρος της ζωής, έτσι όσο πιο γρήγορα τις αγκαλιάσεις, τόσο πιο εύκολα θα πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Απέφυγε τη δημιουργία σεναρίων που δεν υπάρχουν και αντί να ψάχνεις τα μειονεκτήματα, συγκεντρώσου στα πλεονεκτήματα. 

Τα προβλήματα είναι πιο εύκολο να ξεπεραστούν αν πιστεύουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Και όπως δήλωσε George Bernard Shaw, "Η πρόοδος είναι αδύνατη χωρίς αλλαγή, και εκείνοι που δεν μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά τους δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα."
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.