WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Καλός πατέρας είναι εκείνος που σέβεται τη μητέρα των παιδιών του


25 Σεπτεμβρίου 2020

Καλός πατέρας είναι εκείνος που σέβεται τη μητέρα των παιδιών του

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ένα παιδί. Αυτό όμως δεν σε κάνει αυτομάτως πατέρα. Η πατρότητα (αλλά και η μητρότητα) αποκτούν νόημα όταν διαθέτεις το κουράγιο, τη διάθεση και την ψυχική δύναμη να γίνεις ο πυλώνας της οικογένειάς σου. Και ένας καλός πατέρας δεν είναι αυτός που αγαπά και στηρίζει μόνο τα παιδιά του, αλλά σέβεται και τη μητέρα τους. 

Στις ημέρες μας όμως ο σεβασμός τείνει να φθίνει όλο και περισσότερο. Η έλλειψη του σεβασμού ξεκινάει από την οικογένεια και στη συνέχεια εξαπλώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις και στους χώρους εργασίας. Ένας καλός πατέρας δεν το επιτρέπει αυτό. Δεν επιτρέπει να συμβεί στο σπίτι του. 

Και ακριβώς μέσα από τη στάση του απέναντι στη μητέρα των παιδιών του, δίνει το πιο ισχυρό παράδειγμα, ενώ προετοιμάζει τα παιδιά του για το πώς θα συμπεριφέρονται στις μελλοντικές τους σχέσεις. 

Όμως ένας πατέρας που δεν σέβεται τη μητέρα των παιδιών του, το μόνο που έχει να τους διδάξει είναι η δειλία ενός άνδρα που δεν γνωρίζει τη λέξη «σεβασμός». Ένας καλό πατέρες απέχει πολύ από αυτή τη συμπεριφορά, αντ αυτού υποστηρίζει και εκτιμά τη σύντροφό του. Σέβεται τον χαρακτήρα της και ακόμα και όταν έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί της, δεν χάνει ποτέ τον σεβασμό του απέναντί της. Και φυσικά της ζητά συγνώμη όταν χρειάζεται. 

Ακόμα και όταν οι γονείς ζουν χωριστά, ο σωστός πατέρας οφείλει να σέβεται και να αγαπάει τον άνθρωπο που ο ίδιος επέλεξε να φέρει στον κόσμο τους απογόνους του.

Αυτός που γεννά ένα παιδί δεν είναι ακόμα πατέρας, πατέρας είναι αυτός που γεννά ένα παιδί και του αξίζει. Fyodor Dostoevsky

Σεβαστείτε τον εαυτό σας, σεβαστείτε τη ζωή σας, σεβαστείτε τους γύρω σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.