WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων


28 Σεπτεμβρίου 2020

Τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων

Μπορεί στη σημερινή εποχή να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους χαμένους και βυθισμένους στα προβλήματά τους και αν τύχει και παρατηρήσουμε κάποιον ευτυχισμένο, μας φαίνεται περίεργο. Κι όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Σας φαίνεται περίεργο; Μπορεί. Γιατί όμως μας ξενίζει τόσο πολύ και μερικές φορές μας ενοχλεί κιόλας; Επειδή θέλουμε και εμείς να νιώσουμε ευτυχισμένοι, ας μάθουμε λοιπόν, τα μυστικά τους.

Βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο

Δεν φοβούνται να ονειρευτούν και βλέπουν πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ακόμα και όταν τα πράγματα στη ζωή τους δεν πάνε τόσο καλά, προσπαθούν να βρουν τι μπορούν να αποκομίσουν από την άσκημη κατάσταση. Θέτουν υψηλούς στόχους και βλέπουν παντού ευκαιρίες.

Αποδέχονται ότι δεν είναι όλα τέλεια

Γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν, όπως ξέρουν ότι η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη. Αν στραβοπατήσουν, σηκώνονται και προχωράνε χωρίς να τιμωρούν τον εαυτό τους. Αντ ατού είναι περήφανοι για τα επιτεύγματα τους αλλά και για τα λάθη τους.

Δεν ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Οι χαρούμενοι άνθρωποι δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους χαλάσει τη διάθεση χωρίς λόγο. Αν βρεθούν στο δρόμος τους άτομα με αρνητική διάθεση, απλά τα προσπερνάνε.

Χαμογελούν όσο το δυνατόν συχνότερα

Γελάνε, αλλά γελάνε αληθινά και δυνατά. Δεν προσποιούνται ότι είναι ευτυχισμένοι, για αυτό και το γέλιο τους βγαίνει μέσα από τη ψυχή τους. Αν προσπαθούσαμε όλοι να γελάμε πιο συχνά, θα είχαμε μια πιο αισιόδοξη άποψη για τη ζωή.

Είναι υπομονετικοί

Η υπομονή είναι αρετή. Και οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν αρκετή από δαύτη. Εμπιστεύονται το σύμπαν και είναι σίγουροι ότι όλα θα έρθουν στην ώρα τους.

Η γνώση είναι το παν

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι περίεργοι άνθρωποι με την καλή την έννοια. Προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν. Πάντα θα υπάρχει κάτι που μένει να ανακαλύψουν. Για τους χαρούμενους ανθρώπους η γνώση είναι δύναμη.

Δεν φοβούνται να ρισκάρουν

Αναζητούν την περιπέτεια και προσπαθούν να ζήσουν όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορούν. Εξάλλου: You only live once

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.