WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να σκέφτεστε θετικά ακόμη και σε αυτή την αβέβαιη περίοδο


16 Νοεμβρίου 2020

Πώς να σκέφτεστε θετικά ακόμη και σε αυτή την αβέβαιη περίοδο

Μερικές φορές απογοητεύεστε όταν οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται ή σκέφτονται όπως θέλετε.
Μερικές φορές η ζωή φαίνεται άδικη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε απαισιόδοξοι. Μερικές φορές ορισμένες καταστάσεις σας κάνουν να αναρωτιέστε: "Γιατί συμβαίνει αυτό σε μένα;"

Νιώθετε υπερδιέγερση. Ειδικά τώρα σε περιόδους όπου βλέπετε περισσότερη αρνητικότητα από τη θετικότητα. Πολλές φορές οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες σας, ακόμη και τα χρόνια σας φαίνονται ίδια και ότι η ζωή σας θα είναι πάντα έτσι.

Κάθε μια φορά, έχετε μια λάμψη ελπίδας ότι θα μπορέστε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας, ίσως προσπαθείτε να ξεκινήσετε ένα νέο «μονοπάτι», αλλά αναπόφευκτα, γλιστράτε. Αν λοιπόν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο και να ξεφύγετε από τη στασιμότητα σας έχουμε τη λύση. 

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα και ότι έχετε ένα τοις εκατό πιθανότητα να το λύσετε. Εάν δεν λύσετε το πρόβλημα, θα πληγωθείτε μόνιμα. Αλλά αν το διορθώσετε, μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή. Ακόμα και εάν οι στατιστικές είναι εναντίον σας, είναι σημαντικό να εστιάσετε στην πιθανότητα επιτυχίας, ακόμα και εάν είναι λιγοστή. 

Πολλοί άνθρωποι-κυρίως τον τελευταίο καιρό- παραπονιούνται, νιώθουν οργή κα έχουν μια αρνητικότητα. Αν όμως νομίζετε ότι είναι όλα και όλοι εναντίον σας, τότε δεν υπάρχει ελπίδα για επιτυχία. 

Υπάρχουν πολλά δεινά που επηρεάζουν τους ανθρώπους με εντελώς άδικο τρόπο. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να πιστεύουν  ότι προορίζονται για αποτυχία; Ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για την κατάστασή τους;

Εάν ο κανόνας είναι αποτυχία, είναι χρήσιμο να θεωρείτε τον εαυτό σας ως εξαίρεση. Όχι επειδή έχετε δίκιο, αλλά επειδή βασικά είναι η μόνη σας ευκαιρία να ζήσετε μια καλή ζωή. Και είναι τελικά η ζωή σας. Ναι, υπάρχουν προβλήματα στον κόσμο. Αλλά υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να εστιάσετε  σε αυτά που μπορείτε να κάνετε για να καλυτερέψετε τη ζωή σας. 

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;

Ο θετικός τρόπος σκέψης δεν σημαίνει ότι θάβουμε όλες τις  αρνητικές σκέψεις ή τα συναισθήματα ή ότι αποφεύγουμε τα δύσκολα συναισθήματα. Οι δυσκολότερες στιγμές στη ζωή μας είναι αυτές που μας δίνουν το κίνητρο να προχωρήσουμε σε θετικές αλλαγές. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, προσπαθήστε να δείτε τον εαυτό σας σαν έναν καλό σας φίλο που έχει ανάγκη τη συμπόνια και τις συμβουλές σας.

Μην εστιάζετε στο παρελθόν και σε ό,τι πήγε στραβά. Μην ανησυχείτε για πράγματα που δεν έχουν συμβεί. Αν δεν μπορείτε να είστε σήμερα χαρούμενοι, πώς θα μπορέσετε να το αλλάξετε αυτό αύριο;  

Και τέλος να γελάτε πιο συχνά. Το γέλιο θεραπεύει τα πάντα, λένε οι περισσότεροι ψυχολόγοι και δεν έχουν άδικο. Να γελάτε από ψυχής! Αυτό είναι ευτυχία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.