WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης: Τελικά τι σημαίνει αγάπη;


14 Δεκεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης: Τελικά τι σημαίνει αγάπη;

Όλοι έχουμε να πούμε ερωτικές ιστορίες και κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, για να βρούμε την αληθινή αγάπη,  που θα κρατήσει μια ζωή. Όμως η κάθε ιστορία μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από την άλλη, αφήνοντας μια σύγχυση, ότι η αληθινή αγάπη μπορεί να είναι ανέφικτη. Αλλά, τα καλά νέα είναι ότι η αγάπη είναι πολύ φωτεινή και υπάρχει παντού. 

Η αγάπη δεν βρίσκεται μόνο στο πρόσωπο ενός ανθρώπου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αν ξεκινήσετε την ημέρα με αρνητικές σκέψεις, θα νιώθετε δυστυχισμένοι και ότι κανένας δεν σας αγαπάει. Αν από την άλλη, σηκωθείτε και νιώθετε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχετε μέχρι τώρα, τότε θα συνεχίσετε την ημέρα σας με χαρά και ενέργεια. Εξάλλου ο κόσμος είναι ένας καθρέφτης των αντιλήψεων του εαυτού μας. Όταν μάθετε να βλέπετε όλα τα όμορφα πράγματα που κρύβει η καθημερινότητα σας, τότε θα μπορείτε να βρίσκετε την αγάπη παντού. 

Είστε ο ήρωας της δικής σας ζωής. Εσείς και μόνο έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε τη δική σας ζωή και δεν χρειάζεται να περιμένετε κανέναν «πρίγκιπα», για να σας σώσει. Όταν αρχίζετε να αγαπάτε τον εαυτό σας, τότε έχετε βρει την αληθινή αγάπη και τότε οι σχέσεις με τους άλλους γίνονται πιο ουσιαστικές, υπερβαίνοντας μέχρι και τα παραμύθια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η αγάπη είναι ένα απλό συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που για άλλους είναι όμορφο και για άλλους κουβαλάει μαζί του προβλήματα και πόνο. Όμως η αγάπη είναι ενέργεια. Είναι μια ενέργεια που υπάρχει σ’ όλο το σύμπαν και έχει ορισμένες πολύ σημαντικές ιδιότητες. Η αγάπη για ζωή σε κάνει να αντέχεις στις αντίξοες συνθήκες. Η αγάπη για ζωή σε απογειώνει. Η αγάπη για τους άλλους ανθρώπους σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Η αγάπη έχει μόνο έναν εχθρό, τον φόβο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να αγαπήσουμε έναν άγνωστο. Τον άγνωστο τον φοβόμαστε, γιατί δεν ξέρουμε αν είναι καλός ή κακός, αν θα μας φερθεί σωστά, αν κινδυνεύουμε κτλ. Για τον ίδιο λόγο, ενώ δύο άνθρωποι ερωτεύονται γρήγορα, για να αγαπηθούν χρειάζεται χρόνος. Χρειάζεται να μάθουν ο ένας τον άλλον, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και ο φόβος που υπάρχει μέσα τους να μειωθεί, αν όχι να εξαφανιστεί. Και αυτό απαιτεί χρόνο.

«Η αγάπη δεν δίνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της, και δεν παίρνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της. Η αγάπη δεν κατέχει κι ούτε μπορεί να κατέχεται, γιατί η αγάπη αρκείται στην αγάπη», Χαλίλ Γκιμπράν.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.