WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν ψυχολόγο


28 Ιανουαρίου 2021

4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κλείσετε ραντεβού με έναν ψυχολόγο

Σήμερα, το άγχος κυριαρχεί στην καθημερινότητα των περισσότερων από εμάς. Μάλιστα, έχουμε φτάσει σε σημείο να το θεωρούμε φυσιολογικό και να κατακρίνουμε τους γύρω μας  που καταφέρνουν να παραμείνουν χαλαροί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της ζωής τους. 
Πότε, όμως, ξεπερνάει τα όρια και μας δημιουργεί προβλήματα μεγαλύτερα από εκείνα που μπορούμε να διαχειριστούμε, με αποτέλεσμα να είναι ανάγκη να δούμε έναν ψυχολόγο;

Παρακάτω, βρίσκονται μερικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Αισθάνεστε «κολλημένοι» σε μία κατάσταση

Εάν βρίσκεστε σε ένα σημείο που δε σας αρέσει, αλλά δεν μπορείτε με τίποτα να δραπετεύσετε, ίσως πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Είτε πρόκειται για τη σχέση, τη δουλειά, την κακή διάθεσή σας, όταν κάτι δεν το αντέχετε, καλύτερα να το απομακρύνετε εντελώς.

Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας

Είναι διαφορετικό το να είστε πιο ευαίσθητοι από άλλους, από το να κλαίτε ασταμάτητα ή να θυμώνετε σε καθημερινή βάση. Ο καλύτερος σύμβουλος σε μία τέτοια κατάσταση είναι ένας ψυχολόγος, που θα σας κατευθύνει σωστά.

Δεν μπορείτε να χαλαρώσετε εάν δεν πιείτε ένα ποτό

Ναι, το αλκοόλ μας ηρεμεί και είναι απόλυτα λογικό να καταφεύγουμε σε αυτό μερικές φορές, για να αισθανθούμε καλύτερα. Αλλά όταν γίνεται ανάγκη και χωρίς αυτό νιώθετε πιεσμένοι, πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Βιώνετε συχνά κρίσεις πανικού ή κρίσεις άγχους   

Μπορεί για μερικούς να είναι προφανές, αλλά πολλοί βιώνουν τέτοιες κρίσεις και προσπαθούν να τις αγνοήσουν, αντί να τις αντιμετωπίσουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ντροπής, ούτε πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν να μην είναι τίποτα – γιατί δεν ισχύει. Ο μόνος που θα σας βοηθήσει σωστά, είναι ένας καλός ψυχολόγος.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.