WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι γονείς δεν μπορούν να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί


16 Φεβρουαρίου 2021

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι γονείς δεν μπορούν να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί

Το να ξυπνάτε νωρίς είναι το «κλειδί» για να κάνετε πράγματα. Και εάν είστε γονείς ίσως σκέφτεστε πως τι το καλύτερο από το να ξυπνήσετε νωρίς και να προλάβετε να κάνετε ό,τι επιθυμείτε…ίσως να βρείτε χρόνο να γυμναστείτε και λίγο, γιατί όχι. 

Έτσι, ως ένας σκληρά εργαζόμενος και καλοπροαίρετος γονέας που σίγουρα θέλετε να είστε παραγωγικοί, γι αυτό και αποφασίσατε «απλά» να σηκωθείτε νωρίς. Ρυθμίζετε το ξυπνητήρι σας για να ξυπνήσετε και ίσως να έχετε φτιάξει από την προηγούμενη ημέρα να  τα ρούχα της προπόνησής σας για να έχετε χρόνο.

Αλλά εδώ είναι η αλήθεια για το τι συμβαίνει όταν παίρνετε αυτήν την μοιραία απόφαση να "σηκωθείτε" πραγματικά νωρίς. Θα συμβεί ένα από τα ακόλουθα σενάρια:

Τουλάχιστον ένα παιδί αρχίζει να ξυπνά μυστηριωδώς στη μέση της νύχτας, καταστρέφοντας όλο τον ύπνο σας, ώστε να είστε πολύ κουρασμένοι για να σηκωθείτε πραγματικά.

Το μωρό ξαφνικά θα βιώσει παλινδρόμηση και θα αρνείται να κοιμηθεί.

Το μωρό θα αρχίσει να βγάζει δόντια την ίδια νύχτα που αποφασίζετε να ξυπνήσετε νωρίς το επόμενο πρωί και θα περάσετε 14.737 συνεχόμενες ώρες χωρίς ύπνο προσπαθώντας να το καταπραΰνετε, καθιστώντας τον εγκέφαλό σας εντελώς άχρηστο για οποιαδήποτε παραγωγικότητα.

Θα φτάσετε μαγικά στο μπρίκι, θα καθίσετε με το όμορφο φλιτζάνι σας σε μια ευτυχισμένη σιωπή… και τότε τουλάχιστον ένα παιδί θα ξυπνήσει αμέσως.

Εάν καταφέρετε να δημιουργήσετε μια συνήθεια να ξυπνάτε νωρίς, τα παιδιά θα αρχίσουν να ξυπνούν μαζί σας, αναγκάζοντάς σας να σπρώξετε τον χρόνο αφύπνισης όλο και πιο νωρίς μέχρι, ουσιαστικά, να είστε βαμπίρ.

Εάν είστε νέοι γονείς είναι πολύ εύκολο να πέσετε στην παγίδα να σκεφτείτε ότι δεν κάνετε αρκετά πράγματα ή πως ό,τι λάθος συμβαίνει είναι δικό σας φταίξιμο.  

Είναι εύκολο να ακούσετε «ειδικούς» και γκουρού παραγωγικότητας και μια σειρά από καλοπροαίρετα άτομα που θα προσπαθήσουν να «βοηθήσουν» να παραμείνετε παραγωγικοί, αλλά η αλήθεια είναι ότι εάν έχετε παιδιά στο σπίτι δεν είναι υπαρχη κανονική κατάσταση. Και μερικές φορές, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας και τις πρώτες κλήσεις αφύπνισης, δεν φταίτε εσείς αν τελικά ενδώσετε και δεν σηκωθείτε στην ώρα σας. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.