WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα χειρότερα ψέματα που λέμε οι περισσότεροι στον εαυτό μας


10 Ιουλίου 2021

Τα χειρότερα ψέματα που λέμε οι περισσότεροι στον εαυτό μας

Αν και στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν τα ψέματα και νιώθουμε προσβεβλημένοι όταν κάποιος δεν μας λέει την αλήθεια. Όμως λέμε ψέματα καθημερινά στον εαυτό μας. Συμμετέχουμε σε αρνητικά μοτίβα συζήτησης και σκέψης που εμποδίζουν την προσωπική μας ανάπτυξη και περιορίζουν την ικανότητά μας να ζήσουμε μια γεμάτη ζωή.

Όμως για να έχουμε μια χαρούμενη και πλήρης ζωή πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ψέματα και να αρχίσουμε να φιλτράρουμε τις σκέψεις μας.

Παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικά ψέματα που πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στον εαυτό μας

Η επιτυχία είναι το αντίθετο της αποτυχίας

Δεν υπάρχουν αποτυχίες, αλλά αποτελέσματα. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα περιμένατε, μην εγκαταλείπετε, συνεχίστε να προσπαθείτε. Αυτός που συνεχίζει να προχωράει ένα βήμα κάθε φορά, είναι αυτός που τελικά κερδίζει. Η επιτυχία είναι μια διαδικασία που αποτελείται από μικρά βήματα, αποφάσεις και ενέργειες που αναπτύσσονται βαθμιαία μεταξύ τους.

 Εάν είχα (συμπλήρωσε το κενό), θα ήμουν χαρούμενος

Υπάρχουν δύο τρόποι για να είστε ευτυχισμένοι. Ο ένας είναι να έχετε ό, τι θέλετε και ο άλλος να είστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχετε. Αν αποδεχτείτε και εκτιμήσετε τα πράγματα που έχετε τώρα, θα βρείτε περισσότερη ευτυχία. Η ευτυχία έρχεται όταν σταματάτε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματα που έχετε  και αρχίζετε να είστε ευγνώμονες για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε. 

Είμαι πολύ μεγάλος πια γι 'αυτό…

Δεν είστε ποτέ πολύ μεγάλοι για να κάνετε από αυτό που θέλετε. Ο Leonardo Da Vinci ήταν 51 ετών όταν ζωγράφισε τη Mona Lisa. Ο Δρ Seuss ήταν 54 ετών όταν έγραψε "Η γάτα στο καπέλο". Υπάρχουν αμέτρητα άλλα παραδείγματα. Ο καθένας έχει δική του χρονική στιγμή. Και ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος ή πολύ νέος για να εκπληρώσεις τα όνειρά σου.

Είναι λάθος να λέω όχι

Μερικές φορές είναι υγιές να λέτε όχι και να σταματήσετε να ζητάτε συγγνώμη όλη την ώρα. Είναι η ζωή σας. Τα συναισθήματά σας. Οι επιλογές σας. Επέλεξε τι είναι καλύτερο για εσάς και σταματήστε να σκέφτεστε συνέχεια τι θέλουν οι άλλο
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.