WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Eμφάνιση και καριέρα: Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά του προσώπου οδηγούν στην επιτυχία, σύμφωνα με έρευνα


The Jennettes

9 Ιουλίου 2021

Eμφάνιση και καριέρα: Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά του προσώπου οδηγούν στην επιτυχία, σύμφωνα με έρευνα
Σίγουρα, οι ικανότητας και οι δεξιότητες παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο που είναι ικανός να καθορίσει αυτές τις καταστάσεις, όμως σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, δεν φτάνουν μόνο αυτά, ενώ τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου παίζουν σημαντικό ρόλο!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ίσως μετά από μια συνέντευξη δεν παίρνετε τη δουλειά; Ή γιατί μετά από καιρό σε μια εταιρία δεν λαμβάνετε την πολυπόθητη προαγωγή; 

Σίγουρα, οι ικανότητες και οι δεξιότητες παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο που είναι ικανός να καθορίσει αυτές τις καταστάσεις, όμως σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, δεν φτάνουν μόνο αυτά, ενώ τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου παίζουν σημαντικό ρόλο!

Πώς επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου στην εξέλιξη της δουλειάς σας;

Ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε στην εργασία σας και να βελτιώσετε την ανταγωνιστική αντίληψη στο χώρο εργασίας.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το RealSelf.com (ένας ιστότοπος αισθητικής χειρουργικής) διαπίστωσε ότι αυτά τα τρία χαρακτηριστικά του προσώπου είχαν την υψηλότερη βαθμολογία και σχετίζονταν με τις πιο επιθυμητές δεξιότητες εργασίας.

400 άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν εξέτασαν φωτογραφίες πριν και μετά από πλαστική χειρουργική, χωρίς να το γνωρίζουν, με τη μισή ομάδα να κοιτάζει το «πριν» και η άλλη μισή το «μετά».

Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν κάθε φωτογραφία σε πέντε (από τις 15) δεξιότητες που είναι ικανές να σας προσλάβουν: Ανταγωνιστικότητα, κίνητρα, αξιοπιστία, δημιουργικότητα και φιλικότητα.

1. Ένα «καθαρό» πρόσωπο

Ένα λείο, καθαρό, προσεγμένο πρόσωπο και επιδερμίδα δεν περνάει απαρατήρητη στον χώρο εργασίας. Μπορεί εύκολα να συνδεθεί με χαρακτηριστικά όπως αξιοπιστία, ανταγωνιστικότητα, δημιουργικότητα και φιλοδοξία.

Ακόμη, οι ρυτίδες δείχνουν στοιχεία της προσωπικότητάς σας που μπορεί κανείς να τα «διαβάσει» εύκολα. Για παράδειγμα, όταν γελάμε, χρησιμοποιούμε άλλους μύες από αυτούς που χρησιμοποιούμε όταν κλαίμε ή όταν φωνάζουμε. Έτσι, ανάλογα με το ποιες ρυτίδες προσώπου είναι πιο εμφανείς, γίνεται κατανοητό αν είστε χαρούμενος και ήρεμος άνθρωπος ή έντονος χαρακτήρας και οξύθυμος.

jenny.gr

2. Μια συμμετρική μύτη

Τα άτομα με συμμετρικές μύτες στα πρόσωπά τους θεωρήθηκαν πιο ανταγωνιστικά και με περισσότερα κίνητρα.

Και σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο John Hopkins, μια τέτοια μύτη μπορεί πραγματικά να σας κάνει να φαίνεστε πιο επιτυχημένοι. Δείχνει θέληση, δύναμη, εξυπνάδα και δίνει παραπάνω πόντους για μια προαγωγή!

jenny.gr

3. Ένα έντονο πηγούνι

Άτομα με πιο καθορισμένες γωνίες στο πηγούνι θεωρήθηκαν ότι έχουν περισσότερα κίνητρα και ότι είναι πιο αξιόπιστα.

Οι γιατροί έχουν επίσης πει ότι η ύπαρξη ενός έντονου πηγουνιού μπορεί να συσχετιστεί με τη «δύναμη και αυτοπεποίθηση» και ότι έτσι, η αυτοπεποίθηση μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι έχετε περισσότερα κίνητρα στο χώρο εργασίας.

Δείτε ακόμη: 13 διάσημοι που έχουν «ανοιχτεί» για τη μάχη τους με ψυχικές ασθένειες

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.