WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αναβάλλετε τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή; Ο «κανόνας των 15 λεπτών» θα σας σώσει


The Jennettes

26 Αυγούστου 2021

Αναβάλλετε τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή; Ο «κανόνας των 15 λεπτών» θα σας σώσει
Υπάρχει όμως ένας κανόνας, ο οποίος δεν διαρκεί παραπάνω από 15 λεπτά και υπόσχεται να βοηθήσει τον εγκέφαλό μας να παραμείνει ενεργός και πιο συγκεντρωμένος στον στόχο του να ολοκληρώσει κάτι!

Ας το παραδεχτούμε. Ο μεγαλύτερος εχθρός των περισσότερων από εμάς είναι η αναβλητικότητα. Έχουμε μάθει να ζούμε με το μότο «αφού μπορείς να το κάνεις πιο μετά, γιατί να το κάνεις τώρα;» και όσο κι αν προσπαθούμε να το αποβάλλουμε από επάνω μας, οι προσπάθειες είναι συνήθως αποτυχημένες.

Αυτό προφανώς έχει αρνητικές επιδράσεις τόσο στην δουλειά μας, όσο και στην προσωπική μας ζωή, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την διευθέτηση θεμάτων.

Υπάρχει όμως ένας κανόνας, ο οποίος δεν διαρκεί παραπάνω από 15 λεπτά και υπόσχεται να βοηθήσει τον εγκέφαλό μας να παραμείνει ενεργός και πιο συγκεντρωμένος στον στόχο του να ολοκληρώσει κάτι.

Η Caroline Buchanan, δημοσιογράφος και συγγραφέας του «Κανόνα των 15 λεπτών - Πώς να σταματήσετε την αναβλητικότητα και να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας», μίλησε στο TED X Talk σχετικά με το θέμα.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα των 15 λεπτών για πραγματικά οτιδήποτε. Από το να αλλάξετε καριέρα, μέχρι να τακτοποιήσετε τη ντουλάπα σας», είπε.

Ο κανόνας είναι πολύ απλός, όπως μας τον εξηγεί: 

«Ρυθμίστε το χρονόμετρο στο τηλέφωνό σας και ξεκινήστε τον κανόνα των 15 λεπτών. Είστε αυτό που κάνετε και όχι αυτό που λέτε ότι θα κάνετε. Είναι ένα πραγματικά ασφαλές χρονικό πλαίσιο και αισθάνεστε συγκρατημένοι και ελεύθεροι να αφήσετε τη φαντασία σας να φύγει μαζί σας».

Το tip που δίνει;

«Σας προτείνω να κάνετε τρεις παρτίδες 15 λεπτών σε διάστημα τριών ημερών», αναφέρει. «Και πραγματικά - για να έχει καλό αποτέλεσμα - θα πρέπει στις δύο πρώτες παρτίδες να σταματήσετε ό,τι κάνετε στο 15λεπτο. Μετά την τρίτη παρτίδα μπορείτε να το επεκτείνετε όσο μπορείτε!».

Δείτε ακόμη: Ένα ζευγάρι αναδημιούργησε κλασικούς πίνακες ζωγραφικής μέσα στην καραντίνα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.