WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα εκπληκτικά πράγματα που θα συμβούν αν κλείσετε τους λογαριασμούς σας στα social media


The Jennettes

16 Σεπτεμβρίου 2021

social media
Όταν δημοσιεύουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τείνουμε να μοιραζόμαστε μόνο τις χαρούμενες στιγμές, τα συναρπαστικά κομμάτια της ζωής μας που θέλουμε να βλέπουν οι άλλοι. Αυτό μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά όταν βλέπουμε τους ανθρώπους μόνο στα καλύτερά τους, είναι εύκολο να αισθανθούμε ότι υστερούμε σε σύγκριση μαζί τους. Η εγκατάλειψη του Facebook, του Instagram και άλλων διαδικτυακών λογαριασμών μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από μεγάλο μέρος αυτής της κοινωνικής σύγκρισης, να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή του εαυτού μας ακριβώς όπως είναι. Παρακάτω ακολουθούν τα πράγματα που θα συμβούν αν αποφασίσετε να κλείσετε τους λογαριασμούς σας στα social media. 

Όταν δημοσιεύουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τείνουμε να μοιραζόμαστε μόνο τις χαρούμενες στιγμές, τα συναρπαστικά κομμάτια της ζωής μας που θέλουμε να βλέπουν οι άλλοι. Αυτό μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά όταν βλέπουμε τους ανθρώπους μόνο στα καλύτερά τους, είναι εύκολο να αισθανθούμε ότι υστερούμε σε σύγκριση μαζί τους. Η εγκατάλειψη του Facebook, του Instagram και άλλων διαδικτυακών λογαριασμών μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από μεγάλο μέρος αυτής της κοινωνικής σύγκρισης, να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή του εαυτού μας ακριβώς όπως είναι. Παρακάτω ακολουθούν τα πράγματα που θα συμβούν αν αποφασίσετε να κλείσετε τους λογαριασμούς σας στα social media

Θα κοιμηθείτε περισσότερο

Πόσες φορές έχετε πει ότι θα αφιερώσετε ένα λεπτό για να τσεκάρετε μια ειδοποίηση στο Instagram πριν κοιμηθείτε και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι έχει περάσει μία ώρα που κάνετε scroll down, likes και σχόλια; Λοιπόν, αυτό έχει γίνει συνήθεια σε πολλούς ανθρώπους τη νύχτα, οι οποίοι περνούν συχνά μία έως και δύο ώρες κοιτώντας τα social media ενώ είναι στο κρεβάτι. Σκεφτείτε το. Αν το κάνετε αυτό κάθε μέρα, είναι 15 ώρες την εβδομάδα. Όταν κλείσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαλλάσσετε τον εαυτό σας από αυτήν την επιπλέον ασχολία και του δίνεται το απαραίτητο boost υγείας μιας καλής νυχτερινής ξεκούρασης. Εάν χρειάζεστε μια δραστηριότητα χαλάρωσης το απόγευμα, αφήστε τις οθόνες και δοκιμάστε κάτι πιο χαλαρωτικό και λιγότερο χρονοβόρο, όπως το να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να προγραμματίσετε την αυριανή ατζέντα.

Θα ενισχύσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις

Σίγουρα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρείτε επαφή με παλιούς φίλους ή συγγενείς εκτός πόλης, αλλά η διακοπή των διαδικτυακών επαφών μπορεί να κάνει θαύματα στις φιλίες σας. Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι γενικά πολύ ισχυρότερες από αυτές που πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και η ανάσα που θα πάρετε από τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας αναγκάσει να εστιάσετε στις αλληλεπιδράσεις του πραγματικού κόσμου. 

jenny.gr

Είναι λιγότερο πιθανό να βαρεθείτε

Ποιος δεν έχει βγάλει το τηλέφωνό του ενώ περιμένει στην ουρά στο Super Market για να περάσει ευκολότερα η ώρα; Οι ερευνητές στο Kent State όμως, που μελέτησαν 41 φοιτητές κατέληξαν στο αντίθετο αποτέλεσμα. Η πλήξη τους αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των 30 λεπτών της χρήσης των social media. Για να μην περιηγείστε αλόγιστα στα feed σας, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο ελκυστική διανοητικά δραστηριότητα για να διώξετε την πλήξη σας, όπως να λύσετε ένα σταυρόλεξο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Θα κάθεστε λιγότερο

Το να κάθεστε όλη μέρα μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο για την υγεία σας όπως το κάπνισμα, λένε οι επιστήμονες. Και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο τον ελεύθερο χρόνο μας για να ελέγξουμε τα social media ενώ καθόμαστε ή ξαπλώνουμε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει κόσμος που κάθεται επιπλέον 90 λεπτά κάθε μέρα λόγω του Facebook. Η απομάκρυνση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απελευθερώνει το χρόνο σας για πιο υγιεινές δραστηριότητες. Απλώς μην αντικαταστήσετε το scroll down με το να παίζετε βιντεοπαιχνίδια ή να κάνετε binge watching στο Netflix. 

jenny.gr

Οι ικανότητές σας στη λήψη αποφάσεων θα βελτιωθούν

Οι πεποιθήσεις και οι αξίες πολλών ανθρώπων επηρεάζονται από αυτό που διαβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με μελέτη της Pew Research, οι μισοί χρήστες του Facebook λαμβάνουν ειδήσεις μόνο μέσα από το διαδίκτυο. Έτσι, πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι άνθρωποι δεν προέρχονται μετά από σκέψη, αλλά από μια συλλογική συνείδηση. Απομακρυνθείτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα μάθετε πώς να σκέφτεστε περισσότερο, να παίρνετε αποφάσεις και να κάνετε επιλογές ανεξάρτητα.

Θα μαλώνετε λιγότερο

Είναι πολύ πιο εύκολο να πληκτρολογήσετε μια καυστική παρατήρηση όταν κρύβεστε πίσω από μια οθόνη παρά να εκσφενδονίσετε μια προσβολή όταν βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με κάποιον. Όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βγάζετε τον εαυτό σας από τη μάχη και θα είστε λιγότερο συναισθηματικά φορτισμένοι. 

Δείτε ακόμη: Πώς θα έμοιαζαν 11 δημοφιλείς εφαρμογές πίσω στα 80’s

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.