WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 απίστευτα απλοί τρόποι για να νιώσετε αμέσως καλύτερα


20 Οκτωβρίου 2021

4 απίστευτα απλοί τρόποι για να νιώσετε αμέσως καλύτερα

Όλοι χρειαζόμαστε μερικές φορές μια ώθηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη, για να φτιάξει η διάθεσή μας. Όμως, αρκετά συχνά, νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να συμβεί αυτό. Για παράδειγμα, μπορεί να ξέρετε ότι η γιόγκα σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα, αλλά είστε εξαντλημένοι και δεν μπορείτε να κάνετε εξάσκηση.

Για τις ημέρες λοιπόν που νιώθετε πως τίποτα δεν μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση, σάς έχουμε μερικές απλές επιλογές για το πώς μπορείτε να αισθανθείτε καλύτερα. 

Να είστε ευγενικοί και υπομονετικοί.

Οι πράξεις καλοσύνης είναι γνωστό ότι μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεση. Για παράδειγμα το να είστε ευγενικοί και υπομονετικοί με κάποιον που δυσκολεύεται ή δεν τα καταφέρνει καλά στη δουλειά του, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε όμορφα. 

Γιατί αυτό λειτουργεί: Αυτές οι πράξεις καλοσύνης μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο βάναυσος.

Να είστε φιλικοί με έναν ξένο.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα το πρωί, άκουσα έναν πελάτη στο ταχυδρομείο να δίνει συγχαρητήρια στον εργαζόμενο που ήταν τόσο εξυπηρετικός. Και τότε πρόσθεσα: "Ναι, οι άνθρωποι σε αυτό το υποκατάστημα είναι πολύ ευγενικοί".

Ρωτήστε τον εαυτό σας: "Τι μπορώ να ελέγξω;"

Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται πολύ άγχος όταν βρίσκονται σε μια κατάσταση που είναι αβέβαιη ή περίπλοκη. Μπορεί να μην είστε σε θέση να ελέγξετε κάθε στοιχείο της κατάστασης, αλλά πιθανότατα υπάρχουν μερικά πρακτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. 

Ακόμα και η πιο μικρή συμπεριφορά για να ασκήσετε κάποιον έλεγχο σε μια δύσκολη κατάσταση, μπορεί να είναι ένας γρήγορος τρόπος για να νιώσετε καλύτερα.

Πείτε σε κάποιον ότι τον εκτιμάτε.

Μπορεί να εκτιμάτε έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας, έναν συνεργάτη ή πελάτη για κάποιες συγκεκριμένες ιδιότητες που έχει. Ίσως έχετε έναν συνάδελφο που σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες καταστάσεις. Πείτε λοιπόν σε αυτό το άτομο ότι το εκτιμάτε. 

Οι παραπάνω απλές συνήθειες μπορεί να σας εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ηρεμία και καλή διάθεση ώστε να να νιώσετε καλύτερα. Εξάλλου το να κάνετε καλό οδηγεί στο να νιώθετε όμορφα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.