WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το χρώμα με το οποίο θα βάψετε το σπίτι και θα βελτιωθεί η ψυχολογία σας


The Jennettes

15 Δεκεμβρίου 2021

Το χρώμα με το οποίο θα βάψετε το σπίτι και θα βελτιωθεί η ψυχολογία σας
Θέλετε να βελτιώσετε την ψυχολογία σας με όποιο τρόπο μπορείτε; Βάψτε το σπίτι σε αυτό το χρώμα

Περάσαμε τόσο χρόνο στο σπίτι με την καραντίνα, που γίναμε experts στο θέμα διακόσμηση.

Πειραματιστήκαμε, αλλάξαμε θέση στους καναπέδες, πετάξαμε την παλιατζούρα και ανανεώσαμε την κρεβατοκάμαρα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει καλό φενγκ-σούι.

Όπως όλα δείχνουν, οι μάρκες βαφών έχουν ήδη αποφασίσει για το ποιο θα είναι το απόλυτο χρώμα, για το 2022. Το πράσινο θα κάνει την εμφάνισή του, σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις και ο λόγος είναι πολύ απλός. Σύμφωνα με την περιβαλλοντολόγο-ψυχολόγο Sally Augustin, το πράσινο μας χαλαρώνει και βελτιώνει τη διάθεση γιατί είναι ξεκάθαρα συνδεδεμένο με τη φύση και όλα τα καλά που μας προσφέρει.

«Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι και μόνο η όψη των πράσινων φυτών με φύλλωμα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους, να βελτιώσει τη διάθεση, τις νοητικές δεξιότητες και να αυξήσει τη δημιουργικότητα», εξηγεί η Augustin ενώ τη γνώμη της στηρίζουν και αρκετές έρευνες που έχουν δείξει ότι το πράσινο επιδρά θετικά στην ψυχή, αυξάνοντας την αισιοδοξία και την εσωτερική ηρεμία.

Επιλέγουμε λοιπόν την απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο στο στιλ του σπιτιού μας και κάνουμε έξυπνους συνδυασμούς με άλλα χρώματα και έπιπλα. Ας είναι αυτή η πρώτη αλλαγή που θα κάνουμε το 2022.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.