WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 συμπεριφορές που σας κάνουν να φαίνεστε ανώριμοι στη δουλειά, σύμφωνα με τους ειδικούς


JTeam

14 Φεβρουαρίου 2022

4 συμπεριφορές που σας κάνουν να φαίνεστε ανώριμοι στη δουλειά, σύμφωνα με τους ειδικούς
pexels
Είτε είναι δίκαιο είτε όχι, οι άνθρωποι σε κρίνουν για τον τρόπο που μιλάς οπότε καλό είναι πρώτα να φιλτράρεις τα λόγια σου, ειδικά στο περιβάλλον που εργάζεσαι.

Όσο κι αν διαθέτεις το επικοινωνιακό χάρισμα, αν χρησιμοποιείς φράσεις και συνήθειες που σε δείχνουν «ανώριμο», τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα χαρακτηριστείς έτσι, ειδικά στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Λένε πως η αμεσότητα είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφραστείς αλλά ειδικά στον επαγγελματικό χώρο, καλό είναι να αποφεύγεις τις παρακάτω συνήθειες:

1. Μην επαναλαμβάνεις ό,τι ξέρει ήδη ο υπεύθυνός σου

Με το να διαβάζεις στοιχεία από slides που είναι ήδη γνωστά στους συναδέλφους και στον υπεύθυνό σου στη δουλειά, δεν καταφέρνεις απολύτως τίποτα. Επαναλαμβάνεις μόνο ό,τι είναι ήδη γνωστό και αυτό μόνο επιζήμιο μπορεί να αποδειχθεί για την πρόοδο που σημειώνεις μέχρι σήμερα.

2. Απέφυγε τις περιττές λεπτομέρειες

Πολλές φορές, όταν ξεκινάμε μια παρουσίαση μπροστά σε πλήθος τείνουμε να δίνουμε πολλές extra λεπτομέρειες που στην πραγματικότητα δεν αφορούν κανέναν άλλον εκτός από εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, βγαίνουμε εκτός θέματος γι' αυτό πρέπει να φροντίζουμε να μένουμε σε αυτό γιατί διαφορετικά κουράζουμε το ακροατήριο μας.

3. Μη χρησιμοποιείς ημιτελείς φράσεις

«Εμ... ξέρετε... Ήθελα». Το μόνο που θα καταφέρεις, χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους φράσεις, είναι να χάσεις το κύρος σου και να θεωρηθείς κουραστικός. Γι' αυτό φρόντισε να ολοκληρώνεις κάθε πρόταση χωρίς λέξεις που δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα.

4. Μην κάνεις υπεκφυγές

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε κάτι, συνήθως εφαρμόζουμε την τακτική της υπεκφυγής αλλά κάτι τέτοιο μόνο βλάπτει την εικόνα μας και μας κάνει αναξιόπιστους. Καλό είναι να ξέρεις πως οι συνάδελφοί σου και γενικά οι άνθρωποι που είναι κοντά σου, σε εκτιμούν πάντα περισσότερο όταν λες αυτό που πρέπει κι όχι όταν υπεκφεύγεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.