WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν χρησιμοποιείτε συχνά αυτές τις φράσεις, έχετε χαμηλό EQ


JTeam

14 Μαρτίου 2022

Αν χρησιμοποιείτε συχνά αυτές τις φράσεις, έχετε χαμηλό EQ
Klara Kulikova on Unsplash
Μπορούμε να καταλάβουμε πότε κάποιος έχει χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη, προσέχοντας απλώς τις φράσεις που χρησιμοποιεί

Πολλά μπορούν να προδώσουν τη συναισθηματική μας νοημοσύνη – από τη γλώσσα του σώματός μας, μέχρι τις λέξεις που επιλέγουμε. Τα στοιχεία είναι εκεί και το μόνο που χρειάζεται, είναι να τα παρατηρήσει κανείς.

Παρακάτω, θα δούμε τις φράσεις που χρησιμοποιούν συχνότερα τα άτομα με χαμηλό EQ. Είτε είναι δικές μας αγαπημένες, είτε κάποιου ανθρώπου του περιβάλλοντός μας, καλό είναι να προσέξουμε ιδιαίτερα.

«Δεν έχω χρόνο»/«Δε με νοιάζει»

Αυτή η φράσει δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης. Φαίνεται πως δεν έχουμε καμία διάθεση να μπούμε στη θέση των άλλων, ούτε να τους καταλάβουμε. Δείχνουμε ξεκάθαρα πόσο λίγη σημασία τους δίνουμε.

«Πες μου κι άλλα για εσένα»

Ενώ φράσεις όπως η παραπάνω δείχνουν πως προσπαθούμε να καταλάβουμε τους άλλους και να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, μερικές φορές δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Γιατί αν ζητάμε από κάποιον να μας ανοιχτεί και δεν του δείχνουμε έμπρακτα πόσο τον προσέχουμε, το μόνο που κάνουμε, είναι να δείχνουμε πόσο χαμηλό είναι το EQ μας.

«Λυπάμαι που νιώθεις έτσι»

Αν δε ζητάμε συγγνώμη για τη συμπεριφορά μας, αλλά δείχνουμε ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη για τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλέσαμε σε κάποιον, το EQ μας δεν είναι όσο υψηλό πιστεύουμε. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε με ειλικρίνεια τα λάθη μας και τη δύναμή τους, καθώς μπορεί να επιδράσουν καταστροφικά στους γύρω μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.