WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 5 κινήσεις ματ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση την ίδια στιγμή


Κλέλια Φατούρου

16 Μαΐου 2022

Οι 5 κινήσεις ματ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση την ίδια στιγμή
Pexels/Luizclas
Απλές καθημερινές συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση στη στιγμή

Ξέρουμε ότι υπάρχουν συνήθειες που μας βοηθούν να αποφορτιστούμε σε καθημερινή βάση. Η φροντίδα των φυτών στο σπίτι, το να κρατάμε ημερολόγιο με τις σκέψεις μας και η επαφή με φίλους μπορούν να λειτουργήσουν αγχολυτικά.

Τι γίνεται όμως όταν έχουμε άμεση ανάγκη από σεροτονίνη αλλά δεν θέλουμε να καταβάλουμε και ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να ανέβουμε λίγο ψυχολογικά; Ακολουθούν 5 κινήσεις ματ που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πολύ καλύτερη διάθεση την ίδια στιγμή.

Άναψε κερί εσπεριδοειδών

Είναι αποδεδειγμένο ότι η μυρωδιά των εσπεριδοειδών βελτιώνει τη διάθεση. Μπορείς λοιπόν να έχεις στο σπίτι ένα κερί με μυρωδιά λεμονιού, πορτοκαλιού ή μανταρινιού και να το ανάβεις κάθε φορά που νιώθεις πεσμένη.

Πάρε έναν υπνάκο

Μην υποτιμάς καθόλου τη δύναμη του ύπνου. Υπάρχουν αμέτρητες έρευνες, όπως αυτή η ιαπωνική, που συνδέει την κακή διάθεση και την γκρίνια με την αυπνία. Θα χρειαστείς μόλις 15-20 λεπτά για να ξεκουραστείς, χωρίς να πέσεις σε βαθύ ύπνο.

Διαλογισμός

Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα για τα οφέλη του, έρευνα από το NYU που πραγματοποιήθηκε το 2018, έδειξε ότι ο καθημερινός διαλογισμός ενισχύει τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τη διάθεση και τη συναισθηματική ισορροπία.

Και λίγος ήλιος

Φοράμε πάντα το αντηλιακό μας και βγαίνουμε να πάρουμε λίγο ήλιο, σεροτονίνη και βιταμίνη D. Βγες απλά στο μπαλκόνι ή κάνε μία βόλτα. Θα νιώσεις καλύτερα.

Χόρεψε μόνη σου

Αν ντρέπεσαι να χορεύεις, δυνάμωσε τη μουσική στο σαλόνι και απόλαυσε τα αγαπημένα σου κομμάτια ενώ δεν κοιτάζει κανείς. Ξέρεις εξάλλου τη δύναμη της μουσικής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.