WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο γρίφος του Ρομπέν των Δασών: Μπορείς να τον λύσεις;


JTeam

22 Ιουλίου 2022

Ο γρίφος του Ρομπέν των Δασών: Μπορείς να τον λύσεις;
Getty Images
Χρειάζεται να επιστρατεύσεις όλη σου τη λογική

Οι γρίφοι ακονίζουν το μυαλό και δεν είναι πάντοτε εύκολο να οδηγηθούμε στη λύση τους. Κάποιοι μάλιστα πρέπει να λυθούν σε πολύ σύντομο χρόνο, γεγονός που δείχνει πόσο έχουμε ανεπτυγμένες κάποιες μας ικανότητες. Ο παρακάτω γρίφος δημιουργήθηκε για να σε παιδέψει κι αν τον λύσεις, τότε αυτό σημαίνει ότι είσαι genius.

Ο «γρίφος του Ρομπέν των Δασών» σού βάζει ένα δισεπίλυτο πρόβλημα που έχει σκοπό να τσεκάρει την κριτική σου σκέψη, τις μαθηματικές σου γνώσεις και τις δεξιότητες που απορρέουν από τη λογική σου. Είσαι έτοιμος/η;

Ο γρίφος

Ο κακεντρεχής Σερίφης του Nottingham σχεδιάζει να συγκεντρώσει τα στρατεύματα του στο οχυρό του, που προστατεύεται από μια μεγάλη τάφρο με μία μόνο ανασυρόμενη γέφυρα. Καθώς η γέφυρα αρχίζει να σηκώνεται πίσω από από τους στρατιώτες του Σερίφη, μια φιγούρα εμφανίζεται στο χωράφι πριν το κάστρο. Είναι ο Ρομπέν των Δασών!

Ο αγαπημένος ήρωας έχει μόνο μία ευκαιρία να σώσει τους ανθρώπους του δάσους του Sherwood. Πρέπει να τρέξει προς το οχυρό με το πιστό άλογό του, να πηδήξει πάνω στη γέφυρα πριν εκείνη κλείσει και να διακόψει τη συγκέντρωση του στρατού πριν καν ξεκινήσει. Με την απίστευτη οξύνοια του, ο Ρομπέν των Δασών δεν χάνει χρόνο και αρχίζει αμέσως προσεκτικά το σχέδιό του.

Η ανασυρόμενη γέφυρα έχει μήκος περίπου 10 μέτρων. Έχει ήδη ανέβει σχεδόν 1 μέτρο από το έδαφος και δείχνει να ανυψώνεται από δύο βαθμούς ανά δευτερόλεπτο. Ο Ρομπέν των Δασών είναι 60 μέτρα μακριά από την άκρη της γέφυρας. Χωρίς κανέναν δισταγμό, ωθεί το άλογό του σε καλπασμό και προσπαθεί να πηδήξει πριν να είναι πολύ αργά.

Πώς τελειώνει άραγε η ιστορία; Καταφέρνει τελικά ο Ρομπέν να πηδήξει στη γέφυρα και να σώσει τον κόσμο ή προσπαθεί να αποσυρθεί από την τάφρο;

Λίγο πριν τη λύση

Ο παραπάνω γρίφος απαιτεί να κάνεις κάποια σενάρια. Η πρώτη υπόθεση που καλείσαι να κάνεις, είναι ότι η ανασυρόμενη γέφυρα είναι εντελώς επίπεδη όταν είναι στο έδαφος. Μη σε ανησυχεί καθόλου αν το έδαφος είναι ανώμαλο.

Η λύση

Αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τη λύση, πάτα εδώ για να δεις αν τα κατάφερες!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.