WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο γρίφος με την πόρτα που μόνο λίγοι μπορούν να λύσουν


JTeam

5 Αυγούστου 2022

Ο γρίφος με την πόρτα που μόνο λίγοι μπορούν να λύσουν
pexels
O παρακάτω γρίφος δοκιμάζει τη νοημοσύνη σου

Οι γρίφοι ακονίζουν το μυαλό και δεν είναι πάντοτε εύκολο να οδηγηθούμε στη λύση τους. Κάποιοι μάλιστα πρέπει να λυθούν σε πολύ σύντομο χρόνο, γεγονός που δείχνει πόσο έχουμε ανεπτυγμένες κάποιες μας ικανότητες. Ο παρακάτω γρίφος δημιουργήθηκε για να σε παιδέψει κι αν τον λύσεις, τότε αυτό σημαίνει ότι είσαι genius.

Ένας από τους γρίφους που φτιάχτηκε με αυτόν τον σκοπό, σου θέτει το εξής ερώτημα: «Τι έχει κλειδαριά αλλά δεν έχει πόρτα;». Παρόλο που η απάντηση θα μπορούσε να είναι απλή, στο μυαλό μας γίνεται σύνθετη καθώς η διατύπωση είναι αρκετά αιφνιδιαστική. Η συνέχεια του γρίφου είναι η εξής: «Δεν έχει δωμάτια αλλά έχει χώρο, μπορείς να μπεις αλλά δεν μπορείς ποτέ να βγεις. Τι είναι;».

Πάρε τον χρόνο σου να σκεφτείς. Αν δεν μπορείς με τίποτα να βρεις την απάντηση, όπως οι περισσότεροι χρήστες των social παρόλο που είναι πολύ εύκολη όπως θα δεις, ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψουμε πως αυτό που ψάχνεις, είναι το πληκτρολόγιο. Αρκεί να σκεφτείς τον γρίφο στα αγγλικά για να βοηθηθείς περισσότερο.

Το πληκτρολόγιο έχει πλήκτρα αλλά δεν έχει κλειδαριές, έχει χώρο (space bar) αλλά δεν υπάρχουν δωμάτια και μπορείς να μπείς (κλειδί εισόδου) αλλά δεν μπορείς να βγεις έξω.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.