WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το χρώμα που βλέπετε πρώτο, αποκαλύπτει σε ποιον τύπο ευφυίας ανήκετε


JTeam

13 Αυγούστου 2022

Το χρώμα που βλέπετε πρώτο, αποκαλύπτει σε ποιον τύπο ευφυίας ανήκετε
Η οπτική ψευδαίσθηση που θα πει πολλά για τη νοημοσύνη σας

Όσο ασήμαντες κι αν φαίνονται, οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποκαλύπτουν πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Καθένας μας τις ερμηνεύει διαφορετικά – άλλοι πιο αφαιρετικά, άλλοι με τη λογική - κι αυτό τις κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες.

Η παρακάτω εικόνα δημιουργήθηκε για να αποκαλύψει τον τύπο της ευφυίας σας. Ο κύκλος που απεικονίζει, είναι οπτική ψευδαίσθηση και αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να τον παρατηρήσετε προσεκτικά. Τι χρώμα βλέπετε;

Jenny.Gr

Κόκκινο: Λειτουργείτε με λογική

Παίρνετε αποφάσεις με βάση τη λογική και αποφεύγετε οτιδήποτε εμπλέκεται με το συναίσθημα. Στηρίζεστε στις δυνάμεις σας και οι γύρω σας θέλουν πάντα τις συμβουλές σας γιατί είστε η φωνή του ορθολογισμού. Δεν λειτουργείτε ποτέ παρορμητικά και χαρακτηρίζεστε από σύνεση.

Μπλε: Δεν κάνετε τίποτα χωρίς συναίσθημα

Λειτουργείτε με την καρδιά και το συναίσθημα και έχετε υψηλή ενσυναίσθηση. Η συναισθηματική σας νοημοσύνη είναι σε υψηλά επίπεδα και κατανοείτε πάντα και τις ανάγκες των άλλων, εκτός από τις δικές σας.

Πράσινο: Είστε γεννημένοι ηγέτες

Γεννηθήκατε για να είστε ηγέτες. Είστε περίεργη φύση ενώ χαρακτηρίζεστε από πάθος και ενθουσιασμό και έχετε πάντα από μια ενδιαφέρουσα ιστορία να εξιστορείτε στους άλλους, οι οποίοι σας βλέπουν σαν πηγή έμπνευσης.

Κίτρινο: Είστε οι πιο δημιουργικοί της παρέας

Είστε πολύ παραγωγικοί και δημιουργικοί. Είστε περισσότερο καλλιτεχνική φύση και λατρεύετε τις νέες προκλήσεις και εμπειρίες.

O πατέρας της θεωρίας της πολλαπλής νοημοσύνης, Howard Gardner, είχε ανακαλύψει τα παρακάτω 9 είδη νοημοσύνης:

Την χωροταξική ευφυΐα, δηλαδή την ικανότητα οπτικοποίησης του κόσμου στις τρεις του διαστάσεις, τη φυσιογνωστική ευφυΐα, την ικανότητα κατανόησης των ζωντανών οργανισμών και της φύσης, τη μουσική ευφυΐα, την ικανότητα διάκρισης των ήχων, των τόνων, του ρυθμού κ.λπ., τη λογική-μαθηματική ευφυΐα, την ικανότητα ποσοτικοποίησης, ανάπτυξης υποθέσεων και απόδειξης αυτών, την υπαρξιακή ευφυΐα, την ικανότητα διαχείρισης των ερωτημάτων που αφορούν τους λόγους της ύπαρξης και του θανάτου, τη διαπροσωπική ευφυΐα, την ικανότητα αντίληψης των συναισθημάτων και των κινήτρων των άλλων ανθρώπων, τη σωματική-κιναισθητική ευφυΐα, την ικανότητα συντονισμού του σώματος με τον νου, τη γλωσσική ευφυΐα, την ικανότητα εύρεσης των κατάλληλων λέξεων για να περιγραφούν συγκεκριμένες έννοιες και την ενδοπροσωπική ευφυΐα, την ικανότητα κατανόησης του εαυτού, των συναισθημάτων, των επιθυμιών του ίδιου του ατόμου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.