WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Technoference: Μήπως βάζεις την τεχνολογία πάνω από τον σύντροφό σου;


JTeam

5 Οκτωβρίου 2022

Technoference: Μήπως βάζεις την τεχνολογία πάνω από τον σύντροφό σου;
pexels
Mήπως η σχέση σου πάσχει από technoference;

Αν με το πού βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου, πιάνετε στο χέρι τα κινητά, αντί ο ένας το πρόσωπο του άλλου, τότε ξέρεις καλά τι είναι το technoference. Ναι, καλά κατάλαβες. Είναι η τεχνολογία ανάμεσά σας.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που βρίσκεται δημοσιευμένη στο Media Psychology, η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, σε σύγκριση με άλλες δραστηριότητες, δημιουργεί περισσότερες συγκρούσεις και το αίσθημα του ανικανοποίητου στα ζευγάρια. Άλλη έρευνα, δημοσιευμένη στο Sex and Marital Therapy, διαπίστωσε ότι η τεχνολογία μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τη σεξουαλική χημεία των συντρόφων.

Οι ειδικοί προτείνουν 3 tips αν πιστεύεις ότι και η δική σου σχέση πάσχει από technoference:

Μη χρησιμοποιείς το κινητό σου για κάτι αν νιώθεις άβολα να το μοιραστείς με τον σύντροφό σου

Πολλές φορές, δεν φταίει η τεχνολογία που μια σχέση καταρρέει, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης. Μπορεί να αναρωτιέσαι τι κάνει ο σύντροφός σου τόση ώρα στο κινητό, γιατί χαμογελάει ή τι βρίσκει τόσο ενδιαφέρον εκεί. Όλες αυτές οι σκέψεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα οπότε καλό είναι να θέσεις με ειλικρίνεια ότι νιώθεις μια κάποια αποσύνδεση μαζί του και να βάλεις τα όριά σου.

Προσοχή όμως, καθώς αυτό σημαίνει πως κι εσύ θα πρέπει να κάνεις την ίδια χρήση χωρίς να παραβιάζεις τα όρια του συντρόφου σου.

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία με τρόπο που δεν επισκιάζει τη σχέση σου

Αν έχεις αρχίσει να παραμελείς τον σύντροφό σου εξαιτίας της τεχνολογίας, μπορείς να αξιοποιήσεις τα κοινά σας ενδιαφέροντα κάθε φορά που συνδέεσαι. Έτσι θα μπορείτε να περνάτε μαζί κάποιο χρόνο μπροστά από την οθόνη χωρίς να παραγκωνίζετε ο ένας τον άλλον.

Το πιο σημαντικό είναι να μην μπαίνεις στα mail αμέσως μετά την επιστροφή σου στο σπίτι από τη δουλειά. Το κυριότερο όμως είναι να μην τσεκάρεις τις ειδοποιήσεις σου κατά τη διάρκεια του φαγητού και του συνολικότερου χρόνου που περνάτε μαζί.

Βάλε (τεχνολογικά) όρια

Τι όρια έχεις βάλει στον τρόπο που χρησιμοποιείς την τεχνολογία; Αν δεν μπορείς να σκεφτείς κανένα, καλό είναι να κάνεις μια συζήτηση με τον σύντροφό σου για να κατανοήσεις καλύτερα το πώς νιώθει, προσπαθώντας να μετριάσεις την υπερβολική χρήση του κινητού σου ή οποιασδήποτε οθόνης μες στο σπίτι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.