WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η «μαγική» δύναμη που έχει ένα τηλεφώνημα 8 λεπτών (αλλά όχι περισσότερο)


JTeam

4 Ιανουαρίου 2023

Η «μαγική» δύναμη που έχει ένα τηλεφώνημα 8 λεπτών (αλλά όχι περισσότερο)
Pexels
«Το να ακούς τη φωνή ενός αγαπημένου σου ακόμη και για 8 λεπτά, σου προσφέρει συναισθηματική αρμονία», δηλώνει ο ψυχίατρος του Harvard, Dr. Bob Waldinger

Ένα πρόσφατο άρθρο των Νew Υork Τimes έχει έρθει στο προσκήνιο και αναφέρεται στο challenge των οκτάλεπτων κλήσεων. Η δημοσιογράφος, παρουσιάζει το πόσο ευεργετικές έγιναν αυτές οι οκτάλεπτες κλήσεις για την ίδια, καθώς μπορεί να ήταν σύντομες, αλλά ήταν μια ουσιαστική επικοινωνία και σύνδεση με τους αγαπημένους της.

Έτσι παρακινεί τους αναγνώστες να καλέσουν ένα άτομο το οποίο είτε τους λείπει, είτε θα ήθελαν να επικοινωνούν πιο συχνά. Μπορείς λοιπόν να προγραμματίσεις κλήσεις 8 λεπτών και να τις εντάξεις τακτικά στο πρόγραμμα σου, καθώς σύμφωνα με τον ψυχίατρο του Harvard, Dr. Bob Waldinger, το να ακούς την φωνή ενός αγαπημένου, σου προσφέρει συναισθηματική αρμονία.

Μέσα σε 8 λεπτά προλαβαίνεις να έχεις μια ουσιαστική επικοινωνία και να μοιραστείς χρήσιμες ή άχρηστες πληροφορίες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο εγκέφαλος σου εκκρίνει «ορμόνες σύνδεσης» και δημιουργείται αίσθημα ευφορίας. Σε σχετική μελέτη, όπου συμμετείχαν 240 άνθρωποι, διαπιστώθηκε πως όσα άτομα είχαν σύντομες αλλά τέτοιες ουσιαστικές κλήσεις συχνά μέσα στην εβδομάδα, άρχισαν να έχουν μείωση στις ορμόνες του στρες, της μοναχικότητας και της κατάθλιψης.

Είναι η στιγμή να «εκμεταλλευτούμε» τις πολύτιμες σχέσεις στη ζωή μας και να μας επηρεάζουν με θετικό τρόπο, έστω και αν πρόκειται για 8 λεπτά, τα οποία είναι αρκετά για να μας προσφέρουν τα οφέλη της επικοινωνίας και της σύνδεσης. Όπως και οι ΝΥΤ σε παρακινούν κάλεσε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, και βάλτε στόχο να επικοινωνείτε 2 με 3 φορές την εβδομάδα για 8 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.