WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Breadcrumbing: Η χειριστική τακτική που μπορεί να χρησιμοποιεί ο σύντροφός σου και πώς να την αναγνωρίσεις


JTeam

15 Απριλίου 2023

Breadcrumbing: Η χειριστική τακτική που μπορεί να χρησιμοποιεί ο σύντροφός σου και πώς να την αναγνωρίσεις
pexels
Είναι από τις πιο ύπουλες μεθόδους και προκαλεί μια μονόπλευρη σχέση

Υπάρχουν πολλοί όροι για να περιγράψουν τις σχέσεις. Τοξικοί και μη, εισβάλλουν στη ζωή μας πριν ακόμη το καταλάβουμε και ένας από αυτούς είναι και το breadcrumbing. Αν αναρωτιέσαι τι είναι κι αν έχεις πέσει θύμα του, οι ειδικοί το περιγράφουν ως την αρνητική συμπεριφορά που σημαίνει την εκδήλωση όσου ενδιαφέροντος χρειάζεται από το ένα άτομο για να κρατήσει το άλλο άτομο στη σχέση.

Ο σύντροφος που το εφαρμόζει στην πράξη, δεν έχει αληθινά συναισθήματα για το άλλο άτομο και απλά το εκμεταλλεύεται για να αποκτήσει μια επιφανειακή σχέση μαζί του. Οι ειδικοί λένε ότι αυτή είναι μια πολύ εγωιστική συμπεριφορά καθώς ο breadcrumber δεν θέλει το άλλο άτομο να μπει σε άλλη σχέση. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί χειριστικές τακτικές, ρίχνοντας μερικά «ψίχουλα» ενδιαφέροντος, αραιά και πού, μόνο και μόνο για να μείνει το άλλο άτομο στη ζωή του.

Πρόκειται για μια χειριστική συμπεριφορά που εφαρμόζουν πολλοί σύντροφοι, όταν θέλουν να δώσουν την ελπίδα ότι η σχέση θα προχωρήσει, μόνο και μόνο για να μη μείνουν μόνοι τους

Τα σημάδια ότι είσαι θύμα του breadcrumbing

Δεν περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί σου

Η αλήθεια είναι ότι, εάν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα, θα προσπαθήσει να σου το δείξει. Έτσι λοιπόν εάν συναναστρέφεσαι με ένα τέτοιο άτομο, δεν έχεις ποτέ ποιοτικό χρόνο μαζί του γιατί δεν το επιδιώκει ποτέ. Αντιθέτως, σε κάνει να αμφιβάλλεις συνέχεια για τα αισθήματά του, αναζητώντας το ενδιαφέρον του.

Σε αφήνει να περιμένεις χωρίς καμία εξήγηση

Οι breadcrumbers μπορεί να σου στείλουν μήνυμα και να σου απαντήσουν ξανά μετά από μία με δύο ημέρες, όπου μπορεί να σε ρωτήσουν κάτι γενικό, όπως: «Πώς ήταν η μέρα σου;». Συνήθως κάνουν ερωτήσεις χωρίς να δίνουν σημάδια ότι θέλουν να συνεχίσουν την κουβέντα. Δεν κάνουν δηλαδή καμία προσπάθεια για να νιώσεις καλά μαζί τους και κυρίως συναισθηματικά ασφαλής.

Δεν σε ρωτάει τίποτα για τη ζωή σου

Όταν συζητάς με έναν breadcrumber, καταλήγετε να μιλάτε μόνο για εκείνον και πολύ σπάνια σε ρωτάει πράγματα για τη ζωή σου. Ένας breadcrumber μπορεί να σου δείξει προσοχή, αλλά δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα. Απλά αυτό που κάνει, είναι να σε χειραγωγεί συναισθηματικά.

Αν είσαι σε μια τέτοια σχέση που θεωρείται από τις πιο καταστροφικές, προσπάθησε να επικοινωνήσεις το πώς σε κάνει να νιώθεις. Μίλα ξεκάθαρα πριν αποφασίσεις να δώσεις τέλος σε μια σχέση που έχει καταλήξει να είναι μονόπλευρη από έναν σύντροφο που δεν έχει κανένα ίχνος σεβασμού απέναντί σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.