WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 παγίδες του μυαλού σου που σου στερούν την επιτυχία


JTeam

16 Απριλίου 2023

3 παγίδες του μυαλού σου που σου στερούν την επιτυχία
pexels
Πώς τα πας με το αυτο- σαμποτάζ;

Αν βάζεις συνέχεια «τρικλοποδιές» στον εαυτό σου κάθε φορά που πας να πετύχεις, τότε μάλλον αυτό το άρθρο σε αφορά. Ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης, υπάρχουν κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις που ακολουθούμε συχνά και αποτυγχάνουμε. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 3 πολύ συγκεκριμένες παγίδες που βάζουμε στον εαυτό μας κάθε φορά που πάμε να ξεχωρίσουμε.

Η τεχνική του αυτο- σαμποτάζ στηρίζεται στα παρακάτω ψέματα, που έχουμε μάθει να πιστεύουμε, και μας απομακρύνουν από το να αισθανθούμε αλλά και να γίνουμε πετυχημένοι.

Μήπως ταυτίζεσαι με κάποιο από τα παρακάτω;

Είναι πολύ αργά για να πειραματιστώ

Η επιτυχία δεν έχει ηλικία. Δεν υπάρχει χειρότερο ψέμα από αυτό αφού ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τους στόχους και τα όνειρά σου. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στη θέληση οπότε μην βάζεις αυτή την εύκολη παγίδα στον εαυτό σου όσο μεγαλώνεις.

Το προσπάθησα ήδη

Αν δοκίμασες να κάνεις κάτι και απέτυχες, δεν υπάρχει λόγος να το χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία για να μην ξαναπροσπαθήσεις. Είναι μια καλή δικαιολογία για να παραιτηθείς αλλά ένα πολύ κακό ψέμα για να μην δοκιμάσεις ξανά την τύχη σου μέχρι να το πετύχεις.

Αν αποτύχω, θα γίνω περίγελος

Είναι ο μεγαλύτερος μύθος που λες στον εαυτό σου αφού η αλήθεια είναι πως κανείς δεν νοιάζεται για το αν δοκιμάσεις κάτι και αποτύχεις. Για την ακρίβεια, ούτε που θα το προσέξει. Ο μόνος παρατηρητής της επιτυχίας ή της αποτυχίας σου είσαι εσύ, και με το να μπλοκάρεις τον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο, δεν οδηγεί πουθενά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.