Δεν είναι εύκολο να είσαι μονίμως χαρούμενη και αισιόδοξη. Υπάρχουν και εκείνες οι μέρες όπου συμβαίνουν δύσκολα πράγματα και αρνείσαι να δεις το καλό. Και είναι απολύτως φυσιολογικό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι έχουν μία τάση προς την αρνητικότητα, γιατί ο εγκέφαλος αντιδρά πιο έντονα στα αρνητικά συναισθήματα, που προκύπτουν από τις αρνητικές εμπειρίες. Πώς όμως θα βρούμε τον τρόπο να είμαστε λίγο πιο θετικοί;
Ο εγκέφαλος επικοινωνεί μέσα από τους νευρώνες, οι οποίοι μεταφέρουν τα μηνύματα. Οι 86 δισεκατομμύρια νευρώνες σου λένε πώς να αντιδράς σε κάθε πληροφορία που έρχεται, συνδέοντας τις θετικές εμπειρίες με τα θετικά συναισθήματα. Πώς μπορείς να αλλάξεις αυτά που ήδη ξέρεις; Αλλάζοντας τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων.
Το κόλπο των 12 δευτερολέπτων
Όταν αγχωνόμαστε, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, και να πώς φτάνουμε στην κατάθλιψη και σε διαταραχές άγχους. Τη στιγμή λοιπόν που προκύπτει κάτι σοβαρό, ακολούθησε το τρικ των 12 δευτερολέπτων. Είναι ο χρόνος που θα χρειαστείς για να θυμηθείς μία πολύ όμορφη ανάμνηση, εικόνα ή σχέση. Μείνε σε αυτό και σκέψου όλους τους λόγους που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο περισσότερο εξασκείται ο εγκέφαλός σου. Επίσης, δεν σημαίνει ότι αγνοείς τα άσχημα πράγματα, αλλά ότι βοηθάς τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.