WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 άγνωστα tricks του ανθρώπινου εγκεφάλου που θα σε εκπλήξουν


JTeam

26 Δεκεμβρίου 2022

5 άγνωστα tricks του ανθρώπινου εγκεφάλου που θα σε εκπλήξουν
pexels
Ποιο από τα παρακάτω γνωρίζεις;

O ανθρώπινος εγκέφαλος πέρα από ότι είναι η «ιστορία» που του λες, είναι ένας σύνθετος μηχανισμός που διαρκώς μας εκπλήσσει. Η Life Coach, Elisabeth Donatella, γνωστή ως Coach Lisy, προσπαθώντας να ρίξει φως στις γνωστές αλλά και άγνωστες λειτουργίες του, ξεκίνησε μια σειρά εκπαιδευτικών videos στο TikTok με άγνωστα tricks του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Πόσα από τα παρακάτω γνωρίζεις καλά;

Μήπως μιμείσαι τα άτομα γύρω σου;

Έχουμε την τάση να μιμούμαστε τα άτομα, με τα οποία αλληλεπιδρούμε ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιούμε. Με το να μιμούμαστε κάποιον, στην πραγματικότητα γινόμαστε πιο αρεστοί στον ίδιο και αυτό ονομάζεται "the chameleon effect".

Αυτό σημαίνει ότι μιμούμαστε τις εκφράσεις του προσώπου του, ακόμη και τον τρόπο ομιλίας του. Γινόμαστε δηλαδή ένα με την προσωπικότητά του.

Τι έχεις ακούσει για το Phantom Vibration Syndrome;

Πόσες φορές έχετε νιώσει να δονείται το κινητό σας ενώ το έχετε στην τσέπη σας αλλά δεν σας έχει έρθει καμία ειδοποίηση;

Αυτό που σας συμβαίνει, έχει ονομασία και λέγεται Phantom Vibration Syndrome ενώ το 68% από εσάς, υποφέρει από το παραπάνω σύνδρομο.

Παρκάρεις πάντα εκεί που είναι σταθμευμένα και άλλα αμάξια

Ακόμη κι αν υπάρχει κενός χώρος για να παρκάρουμε, προτιμάμε να αφήσουμε το αμάξι μας δίπλα σε κάποιο άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί τείνουμε να ακολουθούμε το πλήθος. Αυτή η υποσυνείδητη συμπεριφορά εξηγεί γιατί από τη φύση μας, είμαστε κοινωνικά όντα.

Νιώθεις περισσότερη χαρά όταν είσαι busy

Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλός μας απεχθάνεται να είναι αδρανής παρόλο που έχει στο DNA του την τεμπελιά. Για κάθε task που ολοκληρώνουμε, αμειβόμαστε στην πραγματικότητα, με ισχυρές δόσεις ντοπαμίνης.

Χαμηλώνεις την ένταση σε άγνωστο μέρος και υπάρχει λόγος

Χαμηλώνουμε την ένταση της μουσικής, όταν περνάμε με το αμάξι μας από άγνωστα μέρη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα προσανατολιστούμε πιο εύκολα εάν η μουσική δεν είναι δυνατά αλλά φαίνεται ότι συμβαίνει για έναν διαφορετικό λόγο. Στην πραγματικότητα, όταν δίνουμε όλη μας την προσοχή στο να ακούμε για παράδειγμα, το αγαπημένο μας κομμάτι, δίνουμε λιγότερη προσοχή στην οπτική πληροφορία που επεξεργάζεται εκείνη τη στιγμή ο εγκέφαλός μας γι΄αυτό ασυνείδητα χαμηλώνουμε την ένταση της μουσικής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.