WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 λόγοι που σε κάνουν να νιώθεις «μπερδεμένη και χαμένη» με τη ζωή σου


JTeam

17 Απριλίου 2023

5 λόγοι που σε κάνουν να νιώθεις «μπερδεμένη και χαμένη» με τη ζωή σου
Ώρα για ένα ολικό restart

Ένα από τα θέματα που κατά καιρούς απασχολούν έντονα όσους βρίσκονται γύρω μου, αλλά και εμένα, είναι αυτό το συναισθηματικό κενό, που πολλές φορές νιώθουμε και δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς πρέπει να συμπεριφερθούμε. Ίσως έχεις βολευτεί σε καταστάσεις, οι οποίες δεν σε γεμίζουν συναισθηματικά και απλώς καταλήγεις σε μια ρουτίνα, η οποία σταδιακά σε εξουθενώνει.

Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο συναίσθημα το να νιώθεις «χαμένος και μπερδεμένος» στη ζωή, όμως συμβαίνει σε όλους και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βρούμε αυτό που πραγματικά μας πληροί. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως, που μας οδηγούν όλο και συχνότερα σε τέτοιες «χαοτικές» καταστάσεις, οι οποίες κάνουν τη ζωή μας να μοιάζει χωρίς νόημα;

Δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις

Πολλά μπορούν να αλλάξουν, από τη στιγμή που πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις. Τίποτα δεν πρόκειται να έρθει «από μόνο του», γι' αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παίρνεις συχνότερα αποφάσεις, τις οποίες θα τηρήσεις και θα ενθαρρύνεις.

Φοβάσαι τις αλλαγές

Στο ίδιο πλαίσιο, αν πάρεις την απόφαση να αλλάξεις όσα χρειάζεται στη ζωή σου, θα νιώθεις συνέχεια «στάσιμη» και πως ζεις χωρίς νόημα. Οι αλλαγές είναι εκείνες που φέρνουν εξέλιξη, ισορροπία, αλλά και ενθουσιασμό στη ζωή, γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να τις φοβάσαι, όσο έχεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σου.

Δεν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου

Όσο και αν πιστεύεις πως λειτουργείς αυτόνομα, οι επιρροές που δέχεσαι από τους γύρω σου είναι καθοριστικές. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τον κύκλο σου, αλλά και να κρατήσεις σε απόσταση τους ανθρώπους που σε εξαντλούν συναισθηματικά και σε επηρεάζουν με αρνητικό τρόπο. Αντιθέτως επέλεξε εκείνους που σε παρακινούν να κυνηγήσεις όσα πραγματικά επιθυμείς.

Πιστεύεις ότι είναι αδυναμία να το συζητήσεις με άλλους ή να ζητήσεις βοήθεια

Οι ήρεμες και ουσιαστικές συζητήσεις μόνο καλό έχουν να σου προσφέρουν. Όλοι περνάμε από τέτοιες φάσεις, και όταν τις μοιραζόμαστε μπορούμε να απελευθερωθούμε, αλλά και να πάρουμε χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια καθημερινότητα με περισσότερο νόημα.

Εστιάζεις υπερβολικά στα προβλήματα και όχι σε λύσεις

Γνωρίζεις καλά πως οι μικρές πράξεις είναι που κάνουν τη διαφορά. Και το να νιώσεις ευγνωμοσύνη, εστιάζοντας στα «καλά της υπόθεσης», είναι καθοριστικό για τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Επομένως, αξίζει να κάνεις την προσπάθεια και να δεις «τη καλή πλευρά των πραγμάτων» και όχι μόνο τα προβλήματα και την γκρίνια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.