WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο κανόνας που θα σε βοηθήσει να βρεις τον σύντροφο των ονείρων σου


JTeam

21 Απριλίου 2023

Ο κανόνας που θα σε βοηθήσει να βρεις τον σύντροφο των ονείρων σου
pexels
Είναι ο κανόνας του 37% και θα σε οδηγήσει στην τέλεια σχέση

Μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις στη ζωή σου, είναι να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μοιραστείς το υπόλοιπο της ζωής σου. Μπορεί να μην πάρεις ποτέ μια τέτοια απόφαση, αλλά σε περίπτωση που το επιδιώκεις, υπάρχει ένας χρυσός κανόνας για να βρεις τον τέλειο για σένα, σύντροφο.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, πολλοί επιλέγουν να συγκατοικήσουν πριν παντρευτούν για να πάρουν μια γεύση από το πώς θα πάει η συμβίωση τους στο μέλλον. Υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορούν να σου δείξουν αν είσαι σε θέση να κάνεις το επόμενο βήμα στη σχέση αλλά πώς μπορείς να βεβαιωθείς ότι αυτός που έχεις δίπλα σου, είναι ο άνθρωπός σου;

Τα μαθηματικά μυαλά σού προτείνουν να δοκιμάσεις τον κανόνα του 37%. Πέρα από σημαντικές αποφάσεις που θα σε βοηθήσει να πάρεις στη ζωή, μπορεί να σε οδηγήσει στην επιλογή του ιδανικού συντρόφου. Ο κανόνας αυτός θα μειώσει δραματικά τον χρόνο που ξοδεύεις για να πάρεις μια απόφαση. O «κανόνας του 37%»έρχεται να εξασφαλίσει ακριβώς αυτό.

Απορρέει από τις πιθανότητες και μας οδηγεί στην πιο σωστή απόφαση που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Πίσω από τον βοηθητικό κανόνα, υπάρχει μια πολύ απλή θεωρία, η οποία υποστηρίζει ότι αν χρειάζεται να αποφασίσουμε κάτι, έχοντας 100 διαφορετικές επιλογές μπροστά μας, θα πρέπει να κάνουμε δειγματοληψία στις πρώτες 37.

Κάποιες από αυτές θα τις απορρίψουμε και κάποιες θα τις πάρουμε, πρόκειται δηλαδή για μια διαδικασία κατά την οποία θα καταλάβουμε τι λειτουργεί πραγματικά και τι όχι. Από το 37% που θεωρείται ως «απορριφθέν», βρίσκουμε την καλύτερη επιλογή και την κρατάμε στο μυαλό μας. Αν κάποια από τις επόμενες επιλογές, είναι καλύτερη τότε λογικά θα κινηθούμε προς αυτήν κι έτσι βάσει πιθανοτήτων θα έχουμε οδηγηθεί στην καλύτερη δυνατή απόφαση.

Το πρόβλημα πίσω από αυτή τη θεωρία, που υπόσχεται να σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον τέλειο για σένα σύντροφο, είναι πως στη ζωή δεν κινούνται όλα βάσει ποσοστών και πιθανοτήτων, οπότε κάτι τέτοιο μπορεί να μη μας οδηγεί πάντα με βεβαιότητα στην καλύτερη απόφαση της ζωής μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.