WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Success is made in China: Το μυστικό για την επιτυχία είναι 2000 χρόνων και δεν θέλει καθόλου προσπάθεια


JTeam

13 Ιουλίου 2023

Success is made in China: Το μυστικό για την επιτυχία είναι 2000 χρόνων και δεν θέλει καθόλου προσπάθεια
pexels
Η συνταγή της επιτυχίας δεν κρύβεται στην τελειότητα

Αν ψάχνεις εδώ και χρόνια το μυστικό της επιτυχίας χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις μια τεχνική που έρχεται από την Κίνα και εφαρμόζεται εδώ και 2000 χρόνια. Λέγεται wu - wei (στα αγγλικά "oo - way") και σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να έχεις μια πετυχημένη και ισορροπημένη ζωή.

Η επιτυχία δεν συνδέεται πάντα με την σκληρή προσπάθεια και είναι πολύ πιο απλή στην εφαρμογή της από όσο φαντάζεσαι.

Η μέθοδος wu - wei δεν θέλει πολλή προσπάθεια

Αυτό που προτείνει ουσιαστικά η μέθοδος, είναι να αφήνεις τα πράγματα να συμβαίνουν φυσικά χωρίς να προσπαθείς να τα ελέγχεις. Δίνει έμφαση βέβαια, στο ότι καλό είναι να αναλαμβάνεις δράση όπου το θεωρείς απαραίτητο αλλά να μην εξωθείς τον εαυτό σου στα άκρα, κάνοντας υπερβολική προσπάθεια για να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρά σου.

Jenny.Gr
pexels

Το μυστικό έγινε γνωστό από την κλινική ψυχολόγο στη Νέα Υόρκη, Dr. Junhong Cao, η οποία λέει πως βάσει ερευνών, η συγκεκριμένη μέθοδος μειώνει το στρες, αυξάνοντας την ικανοποίηση και βελτιώνοντας τα επίπεδα της συνολικής μας ευεξίας.

Τρόποι για να εντάξεις το wu - wei στην καθημερινότητά σου

1. Αποδέξου τα πράγματα όπως είναι

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για να εφαρμόσεις σωστά τη μέθοδο, είναι να αποδεχτείς τα πράγματα καθώς και το ότι μπορεί να μην εξελιχθούν όπως έχεις σχεδιάσει. Αν για παράδειγμα δεν πήρες την προαγωγή που ήθελες, πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα αλλά ότι θα κάνεις τα πάντα στη συνέχεια για να συμβεί μελλοντικά.

2. Άσε στην άκρη την τελειομανία

Τίποτα και κανείς δεν είναι τέλειος. Αν προσπαθείς να μάθεις κάτι καινούριο, προετοιμάσου να κάνεις λάθη. Πρέπει να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου και να μη σε εξωθείς στα άκρα προσπαθώντας κάθε φορά να πετυχαίνεις κάτι ακατόρθωτο. Απλά δεν μπορεί να συμβεί.

3. Εφάρμοσε την ενσυνειδητότητα

Σαν ενσυνειδητότητα (mindfulness) περιγράφεται η δυνατότητά μας να είμαστε πλήρως παρόντες στη στιγμή, με συνείδηση του πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε. Δηλαδή να έχουμε συνειδητότητα του τι συμβαίνει γύρω μας, χωρίς έντονη αντίδραση ή πίεση. Αυτό ακριβώς προτείνει η μέθοδος που τηρείται πιστά στην Κίνα, εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με επιτυχία και φέρνει την προσωπική επιτυχία στη ζωή σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.