WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 παράξενα facts για τα όνειρα: Γιατί παραλύουμε ή βλέπουμε μόνο σε ασπρόμαυρο;


JTeam

13 Αυγούστου 2023

5 παράξενα facts για τα όνειρα: Γιατί παραλύουμε ή βλέπουμε μόνο σε ασπρόμαυρο;
Εσύ γνώριζες πως ονειρευόμαστε με εικόνες;

Τα όνειρα έχουν καθοριστικό ρόλο πόσο μάλλον στον τομέα της ψυχανάλυσης και της ψυχολογίας. Κατά καιρούς γίνονται αντικείμενο μελέτης, και οι ειδικοί προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα τη σύνδεση των ονείρων, με το υποσυνείδητο κομμάτι μας, το οποίο τελικά ελέγχει πολλά περισσότερα απ' όσα μπορούμε να φανταστούμε.

Το ενδιαφέρον γύρω από τα όνειρα είναι μεγάλο και γι' αυτό, αυτή τη φορά θα δούμε 5 πραγματικά γεγονότα, που αφορούν τα ανθρώπινα όνειρα και πιθανώς δεν γνώριζες:

Jenny.Gr
  • Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται μόνο σε ασπρόμαυρο

Είναι γεγονός πως λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να βλέπουν όνειρα με χρώματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα όνειρα έχουν ασπρόμαυρο φόντο, και μόνο κάποια στοιχεία μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα.

  • Ονειρευόμαστε σε εικόνες

Παρότι βλέπεις να κινείσαι, να τρέχεις ή να περπατάς, στην πραγματικότητα είναι πολλές συγχρονισμένες εικόνες, που σου δίνουν την εντύπωση πως κινείσαι.

  • Μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρα μας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μην έχουμε συνείδηση και να επιλέγουμε τι θα δούμε στα όνειρα μας, ωστόσο υπάρχει ένα ποσοστό ικανότητας, όπου μπορούμε να ελέγξουμε ή να σταματήσουμε το όνειρο.

  • Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται κάθε βράδυ

Ακόμη και αν δεν θυμάσαι τίποτα από το προηγούμενο βράδυ, έχεις ονειρευτεί. Οι άνθρωποι βλέπουν κάθε νύχτα όνειρα.

  • Κατά τη διάρκεια των ονείρων, οι μύες του σώματος παραλύουν

Eίναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά facts, και υπάρχει σοβαρός λόγος που συμβαίνει αυτό. Ο εγκέφαλος μας, κατά τη διάρκεια των ονείρων, παραλύει τους μύες προκειμένου να μην μπορούμε να κουνηθούμε και να αντιδράσουμε σε όσα βλέπουμε. Φανταστείτε να ονειρεύεστε ορισμένες κινήσεις, και ξαφνικά να τις εκτελείτε και στην πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο τόσο για εσάς, όσο και τους άλλους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.