WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μπεθ Πότερ: Πώς το τρίαθλο της έσωσε την πνευματική της υγεία


JTeam

26 Αυγούστου 2023

Μπεθ Πότερ: Πώς το τρίαθλο της έσωσε την πνευματική της υγεία
Μετά από πολύ καιρό σκέψης και προβληματισμού, η Μπεθ Πότερ έκανε μία μεγάλη στροφή στην καριέρα της πριν μερικά χρόνια. Για να σώσει την καριέρα της, άφησε τον στίβο και τις αποστάσεις και πήγε σε ένα άθλημα ακόμη πιο απαιτητικό: το τρίαθλο

Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια γνώριζε πως μέσα από αυτό ίσως καταφέρει να φτάσει στην κορυφή και να αναγνωριστεί η αξία της. Το κατάφερε γρήγορα και η πρώτη της αντίδραση έδειξε την ανάγκη που είχε να ανταμειφθούν οι κόποι και οι θυσίες της. «Ελπίζω να γυρίσουν κάποιοι άνθρωποι και να μου δώσουν σημασία τώρα».

H 31χρονη Σκωτσέζα αθλήτρια, ήταν από τις κορυφαίες στην Βρετανία, στις αποστάσεις και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, στα 10.000 μέτρα.

Ωστόσο, η παρουσία της δεν ήταν αυτή που θα ήλπιζε, αλλά σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το έντονο στρες που είχε. Στρες το οποίο την ακολουθούσε γενικότερα στην καθημερινότητά της και ήταν σε πολύ έντονο βαθμό. Έφτασε σε σημείο να κάνει στο Ρίο συνεδρίες με ειδικό αθλητικό ψυχολόγο και να παίρνει φαρμακευτική αγωγή, καθώς όπως παραδέχτηκε η ίδια, δεν ήταν σε θέση να ελέγξει την κατάσταση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το βράδυ πριν την κούρσα, αρρώστησε.

Παρ’ όλα αυτά κατέβηκε και έτρεξε, αλλά η 34η θέση που πήρε στα 10.000 μέτρα, έκανε μόνο χειρότερη την κατάσταση. Διάβασε τη συνέχεια στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.