WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μήπως έχεις σχέση με έναν ναρκισσιστή; Το ψυχολογικό τεστ που θα σου πει την αλήθεια


JTeam

11 Οκτωβρίου 2023

Μήπως έχεις σχέση με έναν ναρκισσιστή; Το ψυχολογικό τεστ που θα σου πει την αλήθεια
pexels
Ψυχοθεραπευτές δημιούργησαν ένα ψυχολογικό τεστ, για να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις, αν ο σύντροφος σου είναι ναρκισσιστής

Πρόκειται για ένα από τους πιο viral όρους των τελευταίων ετών. Πρόκειται επίσης για προσωπικότητες πολύ πιο περίπλοκες και χειριστικές απ’ όσο περιμέναμε, και σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερη μελέτη και χρόνος, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερες τις ναρκισσιστικές προσωπικότητες.

Ανήκουν στην «σκοτεινή τριάδα του Μακιαβέλι», στερούνται ενσυναίσθησης και μπορεί να νομίζεις ότι βρήκες τον ιδανικό σύντροφο, ωστόσο αν πρόκειται όντως για ναρκισσιστή, η συναισθηματική κακοποίηση που έρχεται μέσα σε αυτές τις σχέσεις, είναι έντονη και πολλές φορές τραυματική.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ένα άτομο με βαθιά ναρκισσιστική συμπεριφορά δεν ρωτάει ποτέ και τίποτα για σένα. Μονοπωλεί, κάνει έναν διαρκή μονόλογο και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το τι θα πεις εσύ. Κάθε φορά που λαμβάνεις ένα κοπλιμέντο, ζηλεύει και θέλει κι εκείνος κάτι αντίστοιχο. Ειδικά, αν πήρες προαγωγή, θα διεκδικήσει την ίδια ακριβώς στιγμή να τη λάβει. Για να το αντιμετωπίσεις, προσπάθησε να κάνεις έναν πιο υγιή και ισορροπημένο διάλογο. Υιοθέτησε τεχνικές με λέξεις- κλειδιά που δίνουν χώρο σε μια αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ σας.

Και επειδή τέτοια ζητήματα απασχολούν όλο και περισσότερο, ειδικοί ψυχοθεραπευτές, έχουν δημιουργήσει ένα ψυχολογικό τεστ, προκειμένου να σε βοηθήσουν να καταλάβεις καλύτερα, αν πρόκειται για έναν σύντροφο ναρκισσιστή. Μπορείς να κάνεις κι εσύ το τεστ ναρκισσιστικού συντρόφου από το PsychCentral, για να μάθεις την αλήθεια για τη σχέση σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.