WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς συμπεριφέρεσαι σε μια σχέση - Με 3 ερωτήσεις θα μάθεις την αλήθεια


JTeam

19 Οκτωβρίου 2023

Πώς συμπεριφέρεσαι σε μια σχέση - Με 3 ερωτήσεις θα μάθεις την αλήθεια
Pexels
Ποια είναι η συμπεριφορά σου μέσα στη σχέση; Πώς πραγματικά είσαι και τι σου αρέσει;

Όλοι νομίζουμε πως ξέρουμε τον εαυτό μας μέσα σε μια σχέση, ο οποίος φυσικά και εξαρτάται αρκετά και από τη συμπεριφορά του συντρόφου μας. Δράση και αντίδραση προφανώς. Υπάρχουν όμως κάποιες συμπεριφορές και τάσης τις οποίες τις έχουμε βαθιά μέσα μας και συνήθως είναι πάντα εκεί, σε κάθε μας σχέση.

Ναι, είναι κομμάτι της προσωπικότητάς μας, αλλά επηρεάζει εξαιρετικά την ερωτική μας ζωή. Υπάρχει λοιπόν ένα τεστ με μόνο 3 ερωτήσεις που θα σου πει όλη την αλήθεια για την συμπεριφορά σου στις σχέσεις, αυτή που ήδη ξέρεις και την άλλη, που δεν ξέρεις.

Jenny.Gr
Pexels

Ας ξεκινήσουμε! Φαντάσου ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι σου, σε πλήρη χαλάρωση και ανοίγεις την τηλεόραση:

Στην τηλεόραση είναι μια υπέροχη συμφωνική συναυλία δωματίου. Ας υποθέσουμε ότι θα μπορούσες να είσαι μουσικός σε μια ορχήστρα και να παίζεις μπροστά σε πλήθος. Ποιο από τα παρακάτω όργανα θα ήθελες να παίζεις;

Βιολί

Μπάσο/Κιθάρα

Τρομπέτα

Φλάουτο

Μπαίνεις στην κρεβατοκάμαρα για να πάρεις έναν υπνάκο. Βαθιά κοιμισμένος, πέφτεις σε ένα όνειρο. Πώς ήταν η φύση σε εκείνο το όνειρο;

Ένα χωράφι με λευκό χιόνι

Γαλάζια θάλασσα με χρυσή άμμο

Ψηλά βουνά με σύννεφα και αέρας

Ένα λιβάδι με κίτρινα λουλούδια

Μετά το ξύπνημα λαμβάνεις μια κλήση από τον καλύτερό σου φίλο. Σου ζητάει να παίξεις ως ηθοποιός σε μια θεατρική παράσταση, που γράφει και σκηνοθετεί. Μπορείς να επιλέξεις εσύ όμως έναν ρόλο. Σε ποιον χαρακτήρα θα μεταμορφωθείς;

Δικηγόρος

Επιθεωρητής

Κατηγορούμενος

Μάρτυρας

Και τώρα ήρθε η ώρα για τα αποτελέσματα!

Στην πρώτη ερώτηση αν απάντησες:

Βιολί: Στην αγάπη, είσαι πολύ διακριτικός, ευαίσθητος, στοργικός και αφοσιωμένος. Ξέρεις πώς νιώθει το άλλο σου μισό, πάντα το ακούς, το ενθαρρύνεις και το καταλαβαίνεις. Στο κρεβάτι είσαι πολύ επιδέξιος, κατανοείς τις ευαίσθητες θέσεις του σώματος του άλλου και ξέρεις πώς να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου.

Μπάσο/Κιθάρα: Είσαι ισχυρός, αποφασιστικός και σου αρέσει να ελέγχεις τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης. Μπορείς να κάνεις το άλλο άτομο να υπακούσει με σεβασμό στη γνώμη σου και να το κάνεις να νιώθει ικανοποιημένο και χαρούμενο. Είσαι προκλητικός, ελεύθερος και ανέγγιχτος. Είναι η επαναστατική και τολμηρή σου φύση, που κάνει το άλλο σου μισό να ενθουσιάζεται.

Τρομπέτα:Είσαι έξυπνος και πολύ καλός στο να μιλάς με γλυκά λόγια. Σου αρέσει να επικοινωνείς. Κάνεις το άλλο σου μισό χαρούμενο με καλόγουστα κομπλιμέντα. Το μυστικό όπλο που κάνει τον σύντροφο να σε ερωτευτεί, είναι ο έξυπνος τρόπος σου να χρησιμοποιείς τις λέξεις.

Φλάουτο: Είσαι υπομονετικός, προσεκτικός και πιστός στην αγάπη. Φέρνεις μια αίσθηση ασφάλειας στο άλλο άτομο. Νιώθουν ότι είσαι αξιόπιστος και δεν θα τους αφήσεις ούτε θα τους προδώσουν. Αυτό τους κάνει να σε αγαπούν και να σε εκτιμούν ακόμα περισσότερο. Επομένως, ένας σύντροφος μπορεί εύκολα να αφήσει όλες τις άμυνες και να σου αποκαλύψει ελεύθερα τον πραγματικό του εαυτό.

Στη δεύτερη ερώτηση αν απάντησες:

Χωράφι με χιόνι: Έχεις έντονη διαίσθηση. Μπορείς να καταγράψεις γρήγορα τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων μέσω λίγων εξωτερικών εκφράσεων. Η ευαισθησία και η πολυπλοκότητά σου σε βοηθούν επίσης να κατανοείς πάντα το πρόβλημα και ορισμένες καταστάσεις, ώστε να μπορείς να αντιδράς κατάλληλα.

Θάλασσα με χρυσή άμμο: Έχεις εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες. Γνωρίζεις πώς να συνδεθείς και να αλληλεπιδράσεις με οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας ή προσωπικότητας. Έχεις ακόμη και το ταλέντο να φέρνεις πιο κοντά ομάδες ανθρώπων με διαφορετικές προσωπικότητες και προοπτικές.

Ψηλά βουνά με σύννεφα: Μπορείς να εκφραστείς με τη γλώσσα, είτε προφορικά είτε γραπτά. Ξέρεις πάντα πώς να χρησιμοποιείς τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να δώσεις στους άλλους γρήγορα και απλά να καταλάβουν τι σκέφτεσαι.

Χωράφι με κίτρινα λουλούδια: Είσαι δημιουργικός και διααθέτεις μια πλούσια «τράπεζα ιδεών». Συχνά έχεις μεγάλες, μοναδικές ιδέες, που είναι εγγυημένα πρωτότυπες. Έχεις το μυαλό ενός καινοτόμου, που σκέφτεται διαφορετικά, ξεπερνώντας τα συμβατικά όρια και πρότυπα.

Στην τρίτη ερώτηση αν απάντησες:

Δικηγόρο: Η ευελιξία είναι το στυλ επίλυσης προβλημάτων σου. Παραμένεις πάντα ήρεμος σε αγχωτικές καταστάσεις και σπάνια αποκαλύπτεις τις αληθινές σου σκέψεις. Είσαι ένας πολεμιστής με κρύο κεφάλι και ζεστή καρδιά, πολεμώντας πάντα σκληρά.

Επιθεωρητής: Είσαι ο πιο γενναίος και ήρεμος σε μια ομάδα ανθρώπων όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Δεν πτοείσαι ακόμα και όταν συμβαίνει η πιο επείγουσα κατάσταση, ενώ όλοι γύρω είναι μπερδεμένοι. Εκείνη την ώρα, συχνά κάθεσαι και σκέφτεσαι, βρίσκεις την αιτία του προβλήματος, το αναλύεις και βρίσκεις μια λύση βασισμένη στη λογική. Σε σέβονται και συχνά σου ζητούν βοήθεια όταν έχουν προβλήματα.

Κατηγορούμενος: Συχνά, ακούσια ή εσκεμμένα φαίνεσαι απρόσιτος, ψυχρός και σκληρός . Αλλά όταν υπάρχει κάποιο θέμα, δεν είσαι τελικά και τόσο όσο φαίνεσαι. Τότε κάθεσαι ήσυχος και αμφισβητείς τον εαυτό σου, οριακά αυτομαστιγώνεσαι και σκέφτεσαι το λάθος, αντί βέβαια να προσπαθήσεις να διορθώσεις το πρόβλημα. Γίνεσαι παθητικός και απαισιόδοξος.

Μάρτυρας: Με την πρώτη ματιά, φαίνεσαι συνεργάσιμος και εξυπηρετικός. Αλλά στην πραγματικότητα, η ανεκτικότητά σου μπορεί να φέρει ένα σωρό άλλα προβλήματα. Όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες, πάντα ακούς και ακολουθείς τις απόψεις των άλλων. Επίσης, δεν τολμάς να πεις τη γνώμη σου, ίσως από φόβο μήπως σε απορρίψουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.