WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η No1 φράση που χρησιμοποιούν όσοι είναι καλοί στο small talk


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2023

Η No1 φράση που χρησιμοποιούν όσοι είναι καλοί στο small talk
Pexels/ Canva Studio
Το small talk σου επιτρέπει να βρεις κοινό έδαφος και κοινά ενδιαφέροντα με τους συνομιλητές σου

Δύο είναι οι επιλογές: Είτε αγαπάς το small talk είτε το βρίσκεις άκρως επιφανειακό. Η «ψιλοκουβέντα» όπως θα το λέγαμε στα ελληνικά, είναι για πολλούς απλώς μια άβολη κατάσταση. Μπορεί και για σένα. Εντάξει, δεν γίνεται να έχεις πάντα όρεξη να συζητήσεις για θέματα όπως ο καιρός, τι είδες στην τηλεόραση το προηγούμενο βράδυ ή τα σχέδια του Σαββατοκύριακου.

Ωστόσο, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το small talk σου επιτρέπει να βρεις κοινό έδαφος και κοινά ενδιαφέροντα με τους συνομιλητές σου, να χτίσεις υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις και να ξεπεράσεις την κοινωνική δυσφορία. Ναι, σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

Η No1 φράση που χρησιμοποιούν όσοι είναι καλοί στο small talk

Πώς μπορείς, όμως, να αξιοποιήσεις αυτή την κατάσταση και να την κάνεις ακόμα πιο άνετη για σενα και τους συνομιλητές σου; Ο λέκτορας του Στάνφορντ, παρουσιαστής podcast και ειδικός στην επικοινωνία, Ματ Αμπραχάς, δήλωσε στο CNBC ότι μια μικρή φράση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Και αυτή, είναι η εξής: «Πες μου περισσότερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι μια φράση που οι άνθρωποι που είναι καλοί στο small talk, τη χρησιμοποιούν πάντα. Λειτουργεί, ουσιαστικά, ως μια «απάντηση υποστήριξης» που ενθαρρύνει αυτό που λέει ο ομιλητής. Για τον ίδιο, είναι το κόλπο για να γίνει κάποιος ένας σπουδαίος συνομιλητής, που πραγματικά ακούει όποιον έχει απέναντί του.

Και πρόσεξε, μπορεί κάποιος να είναι γενικά ένας καλός συνομιλητής, αλλά η κατάσταση να αλλάζει σε ό,τι σχετίζεται με το small talk. Πάντως, όπως σημειώνει ο Ματ Αμπραχάς, το να είναι κάποιος καλός στο small talk είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που απευθείας τον κάνει πιο ευχάριστο. Το θέμα είναι να συντονίζεσαι με τη συζήτηση και να δείχνεις για το ότι ενδιαφέρεσαι για όσα λέει ο άλλος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.