WELL BEING

5 tips που σε βοηθήσουν να «νικήσεις» το hangover μετά τις γιορτές


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2023

5 tips που σε βοηθήσουν να «νικήσεις» το hangover μετά τις γιορτές
Pexels/ cottonbro studio
Για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις μετά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν 

Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είναι πιο κοντά από ποτέ. Μπορεί να έχεις ήδη κανονίσει το πώς θα περάσεις την τελευταία βραδιά για το 2023, μπορεί και όχι. Όπως και να ‘χει, ένα-δυο ποτά θα τα πιεις. Μπορεί και περισσότερα. Και θα περάσεις και τέλεια.

Το πρόβλημα, όμως, έρχεται την επόμενη μέρα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι το κεφάλι και το στομάχι σου να είναι χάλια ή να περάσεις όλη τη μέρα στο κρεβάτι, μαζί με παυσίπονα. Εμείς, είμαστε εδώ για σένα και σου παρουσιάζουμε μερικά tips για να νικήσεις το hangover μετά τις γιορτές.

Ενυδάτωσε το σώμα σου με νερό

Ένα ποτήρι νερό, έχει περισσότερη δύναμη από ό,τι νομίζεις και σίγουρα είναι σύμμαχός σου. Το αλκοόλ απορροφά τα απαραίτητα υγρά του σώματός σου, συμβάλλοντας έτσι στην πρόκληση κουραστικών πονοκεφάλων και στην αύξηση της κόπωσης. Η σωστή ενυδάτωση θα σε βοηθήσει να το αποφύγεις αυτό.

Φάε ένα ισορροπημένο γεύμα με υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά

Η ιδέα του φαγητού δεν είναι η πιο ελκυστική μετά από ένα hangover. Αλλά, ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να κάνει θαύματα. Καλό είναι να επιλέξεις τροφές που είναι «εύκολες» για το στομάχι, όπως δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές. Αυτό, θα σε βοηθήσει να σταθεροποιήσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πιες νερό καρύδας

Δεδομένου ότι το αλκοόλ σε αφυδατώνει, είναι σημαντικό να πιεις περισσότερο νερό, από ό,τι κανονικά. Μπορείς κάλλιστα να δοκιμάσεις το νερό καρύδας. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και βοηθά στην αντικατάσταση των θρεπτικών συστατικών που μπορεί να έχει χάσει ο οργανισμός σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Φάε αβοκάντο

Το αλκοόλ μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματά σου σε κάλιο και αυτό να συμβάλει στην αύξηση της αφυδάτωσης. Το αβοκάντο είναι ένα από τα φρούτα που μπορούν να συμβάλουν στην αναπλήρωση αυτής της ανεπάρκειας. Ένα αβοκάντο περιέχει το 15% της ΣΗΠ για κάλιο. Επιπλέον, το αβοκάντο περιέχει ενώσεις που προστατεύουν από ηπατικές βλάβες.

Δοκίμασε τσάι μέντας

Το τσάι μέντας περιέχει καταπραϋντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση των πονοκεφάλων και άλλων συμπτωμάτων του hangover. Περιέχει επίσης ηρεμιστικές ιδιότητες που απαλύνουν τους πονοκεφάλους και προάγουν τη χαλάρωση. Η κατανάλωση τσαγιού μέντας μετά από ένα hangover θα βοηθήσει να μειωθεί το φούσκωμα και τα αέρια, τα οποία είναι μερικές από τις παρενέργειες της κατανάλωσης αλκοόλ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.