WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το Κάστρο: Το ψυχολογικό τεστ που θα σου πει τι συμβαίνει μέσα σου


JTeam

16 Ιανουαρίου 2024

Το Κάστρο: Το ψυχολογικό τεστ που θα σου πει τι συμβαίνει μέσα σου
Σκέψου πως μπαίνεις μέσα σε ένα κάστρο. Περιέγραψε μας, ποιο αντικείμενο βλέπεις πρώτο

Η αγάπη του κοινού για τα ψυχολογικά τεστ, τις οπτικές ψευδαισθήσεις και τα κουίζ είναι μεγάλη, και όχι άδικα. Μέσα από εξιδεικευμένες ερωτήσεις και απαντήσεις, μπορείς να έχεις μια καλή εικόνα για την συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου. Σήμερα θα δούμε ένα ψυχολογικό τεστ, το οποίο βασίζεται σε ένα κάστρο και μπορεί να σου αποκαλύψει ποια συναισθήματα κυριαρχούν αυτή τη στιγμή:

1. Κατευθύνεσαι προς την πόρτα ενός κάστρου. Πώς ακριβώς την φαντάζεσαι;

Α. Είναι μια απλή πόρτα
Β. Περιστοιχίζεται με φυτά και είναι κάπως δύσκολο να τη βρεις
Γ. Είναι τεράστια, ξύλινη με μεταλλικές λεπτομέρειες και αρκετά τρομακτική

2. Διαβαίνεις την πόρτα του κάστρου και συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει κανείς εκεί. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις μέσα;

Α. Μια τεράστια βιβλιοθήκη, από τοίχο σε τοίχο, γεμάτη βιβλία
Β. Ένα τεράστιο τζάκι και μια δυνατή φωτιά να καίει
Γ. Μια μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων με τεράστιους πολυελαίους και κόκκινα χαλιά
Δ. Έναν μακρύ διάδρομο με πολλές κλειστές πόρτες

3. Κοιτάζοντας γύρω στον χώρο, βλέπεις μια σκάλα. Ξεκινάς να ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια της. Πώς θα περιέγραφες τη σκάλα;

Α. Μοιάζει απότομη και σαν να μην τελειώνει πουθενά
Β. Είναι μια εντυπωσιακή γυριστή, αριστοκρατική σκάλα

4. Αφού ανέβεις τη σκάλα, φτάνεις σε ένα μικρό δωμάτιο στο οποίο υπάρχει μόνο ένα παράθυρο. Πόσο μεγάλο είναι το παράθυρο;

Α. Είναι ένα κανονικό παράθυρο
Β. Είναι πάρα πολύ μικρό
Γ. Το παράθυρο είναι τεράστιο

5. Κοιτάζεις έξω από το παράθυρο. Τι είναι αυτό που βλέπεις;

Α. Μεγάλα κύματα που σκάνε πάνω σε βράχια
Β. Ένα χιονισμένο δάσος
Γ. Μια καταπράσινη πεδιάδα
Δ. Μια μικρή, ζωντανή πόλη

6. Κατεβαίνεις τις σκάλες και βρίσκεσαι πάλι στο χώρο που ήσουν όταν πρωτομπήκες στο κάστρο. Προχωράς και βρίσκεις μια πόρτα στο πίσω μέρος του κτιρίου. Την ανοίγεις και βγαίνεις σε μια αυλή. Πώς ακριβώς μοιάζει η αυλή;

Α. Έχει παντού φυτά, χόρτα, σπασμένα ξύλα και πεσμένα συρματοπλέγματα
Β. Είναι άψογα διατηρημένη με πολύχρωμα λουλούδια
Γ. Επικρατεί χάος και μοιάζει με ζούγκλα αλλά μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφη θα γινόταν αν κάποιος την καθάριζε και τη φρόντισε

  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ερώτηση 1η: Η πόρτα

Η πόρτα συμβολίζει τη σχέση σου με το καινούριο και τις νέες εμπειρίες. Αν ήταν απλή, τότε μάλλον δεν σε φοβίζει καθόλου οποιαδήποτε νέα πρόκληση και θα δοκίμαζες την τύχη σου σε νέα πράγματα και καταστάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν πάλι δυσκολεύεσαι να τη βρεις, τότε μάλλον δεν καταφέρνεις να εντοπίσεις εύκολα τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις στο μέλλον. Αν ήταν τεράστια και τρομακτική η πόρτα, τότε πιθανότατα σε φοβίζει το άγνωστο και είναι δύσκολο να αφήσεις πίσω το comfort zone σου.

Ερώτηση 2η: Μέσα στο κάστρο

Ο χώρος μέσα στο κάστρο, που βλέπεις μπαίνοντας από την πόρτα, είναι η ιδέα που πιστεύεις πως έχουν οι γύρω σου για εσένα. Αν για παράδειγμα είδες μια βιβλιοθήκη, τότε μάλλον θεωρείς ότι είσαι το άτομο στο οποίο μπορούν να στηριχθούν οι άλλοι και να βρουν απαντήσεις στα προβλήματά τους. Το μεγάλο τζάκι με τη δυνατή φωτιά δίνει μια αίσθηση θαλπωρής, αλλά και πάθους που πιστεύεις ότι προκαλείς στους ανθρώπους. Μια λαμπερή αίθουσα εκδηλώσεων, υποδηλώνει πως έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να θαμπώσεις τους γύρω σου και πως σίγουρα νιώθεις να έχεις πολλά να δώσεις. Αν πάλι κατέληξες στον μακρύ διάδρομο με τις κλειστές πόρτες, αισθάνεσαι πως δύσκολα οι άλλοι σε καταλαβαίνουν και θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να διεισδύσουν περισσότερο μέσα σου.

Ερώτηση 3η: Η σκάλα

Η σκάλα δείχνει την εικόνα που έχεις για τη ζωή. Η απότομη και αχανής σκάλα δείχνει άτομο που βλέπει τη ζωή σαν βάσανο, με πολλές δυσκολίες και ατελείωτη ταλαιπωρία. Αντίθετα η όμορφη γυριστή σκάλα προς τον «παράδεισο» εξηγεί πόσο ρομαντικό άτομο είναι κανείς.

Ερώτηση 4η: Το παράθυρο

Το παράθυρο είναι ο τρόπος που αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή, τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ένα μικρό λοιπόν παράθυρο εξηγεί πως είσαι πιεσμένος και παγιδευμένος στη ζωή σου. Συχνά νιώθεις σαν να μην υπάρχει διέξοδος από αυτό που βιώνεις. Ένα φυσιολογικό παράθυρο, δείχνει άτομο με ρεαλιστικές απαιτήσεις και προσδοκίες από τη ζωή του στην παρούσα φάση. Υπάρχουν περιορισμοί και συμβιβασμοί, όμως το μέλλον είναι εκεί και φαίνεται καθαρά. Αντίθετα, αν το παράθυρο είναι γιγαντιαίο, τότε μάλλον αισθάνεσαι ανίκητη, ελεύθερη και ικανή να πετύχεις ό, τι θέλεις.

Ερώτηση 5η: Η θέα από το παράθυρο

Η θέα από το παράθυρο είναι η γενική εικόνα της ζωής σου συνολικά. Μια φουρτουνιασμένη θάλασσα αναδεικνύει ζωή ταραχώδη και άστατη ενώ ένα χιονισμένο δάσος, άνθρωπο που έζησε απομονωμένος και ψυχρός από τον πολύ κόσμο. Το καταπράσινο λιβάδι πάλι, δείχνει πως η ζωή σου είναι ήρεμη και σταθερή, χωρίς πολύ στρες και άγχος. Τέλος, μια ζωντανή πόλη εξηγεί έναν άνθρωπο που γενικά στη ζωή του ζει έντονα και μέσα συναναστρέφεται με πολύ κόσμο.

Ερώτηση 6η: Η αυλή του κάστρου

Η εικόνα της αυλής είναι η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για το μέλλον. Αν λοιπόν ο κήπος σου είναι καλοφτιαγμένος και λαμπερός, τότε νιώθεις πως το μέλλον σου θα είναι παραδεισένιο. Από την άλλη, μια εικόνα ενός παραμελημένου κήπου, δείχνει άτομο αισιόδοξο, που όμως ανησυχεί αν θα βρει την ενέργεια να βάλει τάξη στον κόσμο και να τον κάνει πιο όμορφο στο μέλλον. Εκείνοι που επέλεξαν τον κατεστραμμένο κήπο είναι οι απαισιόδοξοι της παρέας που δεν έχουν και την καλύτερη εικόνα για το μέλλον τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.