WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 πράγματα που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος στα «μάτια» των άλλων


JTeam

10 Απριλίου 2024

7 πράγματα που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος στα «μάτια» των άλλων
Unsplash/Ryan Jacobson
Κάποιες συνήθειές σου, κάνουν τους άλλους να θεωρούν ότι είσαι πιο έξυπνος απ' όσο νομίζεις

Τα σημάδια της ευφυΐας είναι πολύπλοκα και περίπλοκα, ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να καταλάβεις πόσο έξυπνος είναι κάποιος. Και ναι, πολλές φορές, η ευφυΐα εμφανίζεται με λιγότερο προφανείς τρόπους. Ναι, δεν λέμε, το να «παίζεις» τη γλώσσα στα δάχτυλά σου είναι κουλ, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να είναι παντού γύρω μας. Άλλους τους αντιλαμβανόμαστε από την πρώτη στιγμή που τους γνωρίζουμε και άλλοι απλώς μας αφήνουν με το «στόμα ανοιχτό» σε απροσδόκητες στιγμές. Το ίδιο, μπορεί να συμβαίνει και στη δική σου περίπτωση. Αλήθεια, πολλά πράγματα – ακόμα και τα πιο «μικρά» που κάνεις, μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είσαι πιο έξυπνος από ό,τι πιστεύεις.

Ποια είναι;

  • Το να σου αρέσουν τα επιτραπέζια

Η αγάπη για τα επιτραπέζια, τα σταυρόλεξα και κάθε παιχνίδι λογικής, σε κάνει να φαίνεσαι πιο έξυπνος στα «μάτια» των άλλων. Οι άνθρωποι τείνουμε να συνδέουμε τις ικανότητες κάποιου στα επιτραπέζια, με την πνευματική ικανότητα, αρά και με το επίπεδο ευφυΐας.

  • Το να έχεις χιούμορ

Οι άνθρωποι που έχουν αδυναμία στο χιούμορ, εκτιμούν το γεγονός πως ένα άτομο μπορεί να είναι αστείο, σε υπερβολικό βαθμό. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν συνδέσει το χιούμορ με την υψηλότερη νοημοσύνη, τόσο την πνευματική όσο και τη συναισθηματική.

  • Το να είσαι δημιουργικός

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνουν τους άλλους να θεωρούν ότι είσαι έξυπνος. Αν και πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της ευφυΐας και της δημιουργικότητας, συνήθως οι άνθρωποι που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό είναι και πιο ικανοί να αναπτύξουν νέες ιδέες. Εν ολίγοις, έχουν την ικανότητα να σκεφτούν «out of the box» και να βρουν λύση στα πάντα.

  • Το να είσαι συνεχώς «βυθισμένος» στις σκέψεις σου

Είναι ενδιαφέρον το ότι κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον σκεπτικισμό ως ένα σημάδι αυξημένης νοημοσύνης. Οι ψυχολόγοι, που συμμερίζονται την ίδια άποψη, υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που συνεχώς είναι «βυθισμένοι» στις σκέψεις τους μπαίνουν βαθύτερα στον εσωτερικό τους κόσμο και τείνουν να μη σχηματίζουν γνώμη για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή τους, παρορμητικά.

  • Το να έχεις αυτοέλεγχο

Οι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που έχουν αυτοέλεγχο, δηλαδή μπορούν να συγκρατούν τον εαυτό τους σε ό,τι αφορά στις παρορμήσεις ή στα συναισθήματα τους, τείνουν να είναι πιο οξυδερκείς. Το να μπορεί κάποιος να βάλει «όρια» στον ίδιο τον εαυτό του, δεν είναι μόνο ένδειξη ευφυΐας, αλλά συνδέεται επίσης και με την ικανότητα διαχείρισης δύσκολων εργασιών.

  • Το να είσαι νυχτερινός τύπος

Μένεις ξύπνιος όλη τη νύχτα επειδή δεν μπορείς να κοιμηθείς; Προτιμάς να διαβάζεις ή να ολοκληρώνεις τα task σου τις νυχτερινές ώρες; Γενικά θεωρείς ότι ο εγκέφαλός σου λειτουργεί καλύτερα το βράδυ; Ε, τότε οι άλλοι θεωρούν ότι είσαι πολύ έξυπνος. Και προς υπεράσπισή σου, πολλαπλές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που ξενυχτούν, έχουν πολύυψηλό IQ.

  • Το να ανησυχείς πολύ για τα πάντα

Η συνεχής ανησυχία σου για τα πάντα, μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είσαι ένα αγχώδες άτομο. Αλλά, μπορεί επίσης να τους πείσει ότι είσαι και πιο έξυπνος από τους άλλους. Ο ψυχίατρος Δρ Τζέρεμι Κόπλαν και οι συνεργάτες του, μελέτησαν άτομα που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές και διαπίστωσαν ότι εκείνοι με πιο έντονα συμπτώματα εμφάνιζαν υψηλότερο IQ σε σύγκριση με εκείνους με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα.

Βυθίσου στον μαγικό κόσμο των ζωδίων με το JennyGr. Διάβασε όλες τις ανανεωμένες προβλέψεις για τα ζώδια και ανακάλυψε πώς θα εξελιχθούν οι αισθηματικές, οικονομικές και επαγγελματικές σου σχέσεις. Eκμεταλλεύσου τις αναλυτικές προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα και για ολόκληρη την εβδομάδα και μην μένεις μόνο στο πώς θα φαίνεσαι πιο έξυπνος στους άλλους. Ανακάλυψε τα πάντα για το ζώδιό σου και όσα σε αφορούν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.