WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, πρέπει να του κάνεις αυτές τις 10 ερωτήσεις κάθε ημέρα


JTeam

2 Μαΐου 2024

Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, πρέπει να του κάνεις αυτές τις 10 ερωτήσεις κάθε ημέρα
Freepik
Δεν είναι απλές ερωτήσεις, έχουν βαθύτερο νόημα

Η επικοινωνία παίζει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις μας, είτε πρόκειται για οικογενειακές είτε για φιλικές είτε για ερωτικές. Δεν έχει σημασία το είδος της σχέσης, αλλά το πόσο επικοινωνούμε μέσα στην καθημερινότητά μας με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Πολλές φορές, οι γρήγοροι ρυθμοί έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουμε λίγο το νόημα της ζωής, προσπαθώντας να ρυθμίσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Κάπως έτσι, βυθιζόμαστε στις σκέψεις μας κι ενώ συνυπάρχουμε με άλλους ανθρώπους, δεν τους αφιερώνουμε χρόνο και συνεπώς χάνεται η σύνδεση και η επαφή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, για να μπορέσεις να μείνεις συνδεδεμένη με τους ανθρώπους σου και να γνωρίζεις όσα συμβαίνουν στη ζωή τους - όπως κι εκείνοι στη δική σου - θα πρέπει να δείχνεις το ενδιαφέρον σου με έμπρακτο τρόπο. Ειδικότερα, υπάρχει μια λίστα με 10 ερωτήσεις, τις οποίες πρέπει να λες καθημερινά, αν πραγματικά αγαπάς κάποιον.

Η συζήτηση είναι πολύ πιο σημαντική απ' όσο θεωρείς, συνεπώς φρόντισε τις ώρες που βρίσκεσαι στο σπίτι σου να πατάς pause σε όλα τα θέματα που αφορούν στη δουλειά ή σε λοιπές υποχρεώσεις, ώστε να αφιερώνεις τον χρόνο σου σε σένα και στους ανθρώπους σου.

Jenny.Gr
Freepik

Η λίστα με τις 10 ερωτήσεις που πρέπει να απευθύνεις σε όσους αγαπάς

1.Τι έκανες σήμερα;
2.Μπορώ να κάνω κάτι για να σε βοηθήσω;
3.Τι είναι σημαντικό για εσένα;
4.Τι θα σου άρεσε να κάνεις;
5.Πώς μπορώ να σε ενθαρρύνω;
6.Τι στόχους θέλεις να θέσεις για εμάς και για εσένα;
7.Είσαι ευτυχισμένος από την εξέλιξη και την πορεία της σχέσης μας;
8.Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;
9.Τι σε κάνει να νιώθεις πάρα πολύ χαρούμενος;
10.Τι στόχους έχεις για την κοινή ζωή μας;

Δεν είναι απαραίτητο κάθε μέρα να απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις, όμως αυτές οι προτάσεις θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις στο μονοπάτι της επικοινωνίας με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, τους οποίους εκτιμάς και θέλεις να είναι στη ζωή σου, δείχνοντάς τους πως ενδιαφέρεσαι για τις σκέψεις τους κι όσα γίνονται στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο είσαι σε θέση πάντα να γνωρίζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που αγαπάς, αλλά και τους στόχους που εκείνοι έχουν θέσει. Άραγε, συμφωνούν με τους δικούς σου ή είναι εντελώς διαφορετικοί; Μία σχέση μπορεί να γίνει περίπλοκη, αν δεν εστιάσουμε σε αυτή και δεν προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε ζωντανή, ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Αφού διάβασες αυτή τη λίστα, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.