WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι ειδικοί μίλησαν: Αυτοί είναι οι 7 φίλοι που χρειάζεσαι στη ζωή σου


JTeam

12 Μαΐου 2024

Οι ειδικοί μίλησαν: Αυτοί είναι οι 7 φίλοι που χρειάζεσαι στη ζωή σου
Freepik
Οι φίλοι μας είναι η οικογένεια που επιλέγουμε - κλισέ αλλά σοφό

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς τους φίλους σου; Πώς θα περνούσες τα παιδικά και σχολικά χρόνια σου, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα φοιτητικά χρόνια σου ή πώς θα ζούσες στην ενήλικη ζωή σου χωρίς αυτούς; Θα σου απαντήσουμε εμείς. Όλα θα ήταν διαφορετικά - και σίγουρα όχι προς το καλύτερο - και εσύ θα ήσουν διαφορετική.

Η φίλοι μας είναι τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή της, διότι αποτελούν τους ανθρώπους που εμείς έχουμε επιλέξει για να συμπορευτούμε και να ζήσουμε μαζί τους τόσο τις ευχάριστες όσο και τις δυσάρεστες στιγμές μας. Με άλλα λόγια είναι η δεύτερη οικογένειά μας, που είμαστε και είναι δίπλα μας όποτε τη χρειαζόμαστε.

Μια θεωρία που κυκλοφορεί στα social media και ονομάζεται η «θεωρία των 7 φίλων» υποστηρίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από 7 και μόνο ανθρώπους στη ζωή μας, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Σύμφωνα με την εν λόγω θεωρία, δεν μπορούμε να είμαστε τα πάντα για όλους, αφού ο καθένας από εμάς είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας.

Jenny.Gr
Freepik

Βέβαια, ακόμα κι αν δεν έχεις 7 φίλους στη ζωή αλλά 2-3, δεν χρειάζεται να στεναχωρηθείς, καθώς ίσως αυτοί οι άνθρωποι να έχουν όλα τα στοιχεία που αναφέρει η viral θεωρία για τους φίλους που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας. Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει ότι κάθε φίλος είναι ανάγκη να έχει κι ένα από τα ακόλουθα 7 χαρακτηριστικά:

1.Ο φίλος που έχεις από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου
2.Ο φίλος που έχει τη δυνατότητα να σε κάνει να γελάσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή σε οποιαδήποτε περίσταση
3.Ο φίλος που μπορεί να περάσουν μήνες χωρίς να μιλήσετε, αλλά μόλις μιλήσετε να είναι όλα όπως πριν
4.Ο φίλος στον οποίο μπορείς να εξομολογηθείς τα πάντα - μα τα πάντα
5.Ο φίλος που είναι σαν τον/την αδερφό/η σου
6.Ο φίλος που δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν
7.Ο φίλος που γνωρίζει τα προβλήματα στη σχέση σας, όμως δεν θέλει να τα ακούει

Οι άνθρωποι δεν έχουμε φτιαχτεί για να ζούμε μόνοι μας, συνεπώς οι φιλίες και οι σχέσεις με άτομα από το κοινωνικό περιβάλλον μας μάς βοηθούν πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο. Αν βρίσκεσαι σε μια φάση ζωής που θέλεις να ανοίξεις τον κύκλο σου και να αποκτήσεις νέους φίλους, τι θα έλεγες να ξεκινούσες μια νέα δραστηριότητα ή να έβγαινες πιο συχνά με τους φίλους και τις παρέες τους; Οι πιθανότητες είναι υπέρ σου.

Αφού διάβασες τη θεωρία των φίλων, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.