WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων με νοοτροπία νικητή


JTeam

3 Ιουνίου 2024

4 κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων με νοοτροπία νικητή
Pexels
Πώς μοιάζει άραγε η νοοτροπία του νικητή;

Ένας νικητής δεν γεννιέται, γίνεται. Διαμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου, μέσα από κάθε είδους εμπειρία, από τις προκλήσεις και από τα λάθη του. Η νοοτροπία του νικητή αναπτύσσεται μέσα από τη λήψη δύσκολων μακροπρόθεσμων αποφάσεων. Κι ένας άνθρωπος, που είναι πραγματικός νικητής, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επιλέξει τον «εύκολο» δρόμο, γιατί ο «εύκολος» δρόμος δεν θα τον φέρει πιο κοντά στους στόχους του.

Πώς όμως, η νοοτροπία του νικητή; Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορείς να προσέξεις, για να διαπιστώσεις αν έχεις κι εσύ αυτήν τη νοοτροπία. Και σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζεις κανένα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά στον εαυτό σου, ίσως ήρθε η ώρα να τα αναπτύξεις.

Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όταν έχουν λιγότερη όρεξη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουμε αυτό που έχουμε να κάνουμε, όταν δεν έχουμε όρεξη. Ωστόσο, ένας «νικητής» δίνει τον καλύτερο του εαυτό ακόμη κι όταν δεν είναι στις καλύτερες μέρες του. Εάν μετατρέπεις κάθε μέρα, ιδίως τις μέρες που «δεν έχεις όρεξη», στις μέρες της καλύτερης προσπάθειάς σου, τότε αυτό είναι σημάδι ότι έχεις νοοτροπία νικητή.

Ξέρουν ότι το «σήμερα» είναι το μόνο που έχουν

Εάν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πραγματικά ότι το «τώρα» είναι το μόνο που αξίζει, τότε έχεις νοοτροπία νικητή. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναβάλουν για «αύριο» όλα όσα έχουν να κάνουν, από μια απλή εργασία, μέχρι ένα σημαντικό τηλεφώνημα. Αυτό το «αύριο», όμως, πολλές φορές μπορεί να μην έρθει.

Αναλαμβάνουν την ευθύνη όταν τα πράγματα πάνε στραβά

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αλλά, οι περισσότεροι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως περίμεναν. Εάν εσύ, ξέρεις πότε έχεις χάσει τον «έλεγχο» και ενεργείς με τον σωστό τρόπο, τότε σίγουρα έχεις νοοτροπία νικητή. Εξάλλου, ο μόνος άνθρωπος του οποίου μπορείς να ελέγχεις τις ενέργειες και τις ικανότητές του, είσαι εσύ.

Προσπαθούν πάντα «λίγο ακόμα»

Αυτό, σημαίνει ότι κάνουν τα πάντα για να βγουν από το comfort zone τους, και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να δουν αποτελέσματα. Εάν κι εσύ μπορείς να καθηγηθείς το μυαλό και το σώμα σου, να προσπαθούν πάντα «λίγο ακόμα», τότε αυτό είναι σημάδι επιτυχία. Γιατί τα άτομα με νοοτροπία νικητή, πιέζουν τους εαυτούς τους να κάνουν το «κάτι» παραπάνω.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.