WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 στιγμές στη ζωή που πρέπει να ακούσεις το ένστικτό σου, σύμφωνα με ψυχολόγους


JTeam

2 Ιουλίου 2024

5 στιγμές στη ζωή που πρέπει να ακούσεις το ένστικτό σου, σύμφωνα με ψυχολόγους
Unsplash/Ilona Panych
Συγκεκριμένες στιγμές στη ζωή, απλώς η εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου μπορεί να κάνει τη διαφορά

Υπάρχουν φορές που θα βρεθείς αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις. Καταστάσεις στις οποίες η διαίσθησή σου και το ένστικτό σου, μπορεί να είναι οι καλύτεροι φίλοι σου. Ξέρουμε, είναι δύσκολο να εμπιστεύεσαι πάντα αυτές τις εσωτερικές ενορμήσεις και τα προαισθήματα, αλλά μια αλλαγή στη στάση σου μπορεί να σε οδηγήσει στη λήψη της σωστής απόφασης. Ναι, ακόμα κι όταν η λογική μπορεί να υποδεικνύει το αντίθετο.

Αυτό, είναι κάτι που το υποστηρίζουν και οι ψυχολόγοι. Συγκεκριμένες στιγμές στη ζωή, απλώς η εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ποιες είναι;

Όταν κάτι δεν πάει καλά

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που απλώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πάντα, όμως, μπορούν να μπουν στη σωστή σειρά. Πολλές φορές, το ένστικτό σου, μπορεί να σε σώσει και μια απόφασή σου, καθοδηγούμενη από τα συναισθήματα σου, μπορεί να είναι πιο σοφή από ό,τι νόμιζες.

Όταν αντιμετωπίζεις ένα ηθικό δίλημμα

Τα ηθικά διλήμματα μπορεί να είναι δύσκολα. Συχνά περιλαμβάνουν πολύπλοκες αποφάσεις σχετικά με το σωστό και το λάθος, όπου η λογική σκέψη από μόνη της μπορεί να μην προσφέρει μια ξεκάθαρη «απάντηση». Σε αυτές τις στιγμές, μπορείς να στραφείς στο ένστικτό σου. Αυτά τα διαισθητικά συναισθήματα είναι στενά συνδεδεμένα με τις βασικές σου αξίες και πεποιθήσεις, παρέχοντάς σου μια ηθική πυξίδα.

Όταν πρόκειται για την υγεία σου

Λίγα πράγματα στη ζωή είναι τόσο πολύτιμα όσο η υγεία. Είναι κάτι, που οι περισσότεροι άνθρωποι, συχνά θεωρούμε δεδομένο μέχρι να συμβεί κάτι κακό. Έτσι, όταν πρόκειται για την υγεία σου, μην απορρίπτεις τα ενστικτώδη συναισθήματα. Θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να ζητήσεις ιατρική συμβουλή.

Jenny.Gr
Unsplash/Vadym Yefremov

Όταν συναντάς νέους ανθρώπους

Η πρώτη εντύπωση μπορεί συχνά να είναι απατηλή. Αλλά, το ένστικτό σου για κάποιον που μόλις γνώρισες, μπορεί να είναι εκπληκτικά ακριβές. Η διαίσθησή σου αντιλαμβάνεται λεπτές ενδείξεις και σήματα που μπορεί να μην τα παρατηρείς συνειδητά. Ένα συγκεκριμένο vibe, η γλώσσα του σώματος ή ο τρόπος που μιλάει το άτομο, είναι μικρά πράγματα στα οποία πάντα δίνεις προσοχή.

Όταν πρόκειται για την ευτυχία σου

Στο τέλος της ημέρας, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ευτυχία και την ευημερία σου. Εσύ, όμως, είσαι ο μόνος που γνωρίζει πραγματικά τι σε κάνει ευτυχισμένο και τι όχι. Τα ενστικτώδη συναισθήματά σου μπορούν συχνά να αποτελέσουν βαρόμετρο της ευτυχίας σου. Μπορούν να σου πουν αν βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, με τους σωστούς ανθρώπους, κάνοντας τα σωστά πράγματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.