WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις για να σε ακούει πάντα το παιδί σου


JTeam

7 Οκτωβρίου 2024

Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις για να σε ακούει  πάντα το παιδί σου
Freepik
Αυτή η μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά σου είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική, σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους

Ο κάθε γονιός επιλέγει με ποιον τρόπο θα μεγαλώσει το παιδί του και πώς θα το εκπαιδεύσει παράλληλα με το σχολείο, ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια και να γίνει ένας σωστός ενήλικας. Η μόρφωση που παρέχει το σχολείο είναι απαραίτητη για την εξέλιξή του, ωστόσο εξίσου σημαντικά είναι τα ερεθίσματα και η παιδεία που λαμβάνει από τους γονείς του.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι γονείς όσον αφορά στην επικοινωνία με τα παιδιά τους είναι η ανυπακοή τους. Σε αυτή την περίοδο της ζωής τους, τα παιδιά απολαμβάνουν τις ανέμελες στιγμές και το ατέλειωτο παιχνίδι, την ίδια στιγμή που αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές των γονιών τους, που σχετίζονται με δουλειές.

Το μυστικό για να κάνεις το παιδί σου να σε υπακούει

Σύμβουλοι γονέων και παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος να λύσεις αυτό το πρόβλημα και να επαναφέρεις την ισορροπία στη σχέση με το παιδί σου, αρκεί να κάνεις μια ουσιαστική αλλαγή στη συμπεριφορά σου. Τα παιδιά χρειάζονται ειδικό τρόπο μεταχείρισης, ώστε να προσαρμοστούν στα δεδομένα που σπιτιού και να ακολουθήσουν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την αρμονική συμβίωση όλων των μελών.

Jenny.Gr
Freepik

Όπως αναφέρει ένας ψυχολόγος στο Tik Tok, οι γονείς έχουν την τάση να διακόπτουν τα παιδιά από τις αγαπημένες και χαλαρές συνήθειες προκειμένου να κάνουν κάποια δουλειά. «Άσε το video game και βγάλε έξω τα σκουπίδια», «Σταμάτα το παιχνίδι και πήγαινε να πλύνεις τα δόντια σου», «Σήκω από τον καναπέ και έλα να καθαρίσεις το τραπέζι», είναι κάποιες από τις φράσεις που είθισται να λένε οι γονείς.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή αυτό το μοτίβο είναι αναποτελεσματικό, αφού ζητάμε από τα παιδιά να αφήσουν τη διασκέδαση για να κάνουν κάποια εργασία, ο ειδικός αποκάλυψε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να προσεγγίζουμε επικοινωνιακά μια τέτοια συνθήκη.

Όπως υποστηρίζει ο ειδικός, η αντίστροφη ψυχολογία είναι το μυστικό για να πετύχουν οι γονείς τον στόχο τους. «Καθάρισε το τραπέζι και μετά θα δεις ελεύθερος την αγαπημένη σου σειρά», «στρώσε το κρεβάτι σου και έπειτα θα παίξεις με τους φίλους σου», «συμμάζεψε το τραπέζι για να βγεις έξω», είναι κάποια παραδείγματα πρότυπης συμπεριφοράς.

Αυτή η αλλαγή είναι το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να κάνεις για να επικοινωνήσεις καλύτερα με το παιδί σου και να κερδίσεις την υπακοή του. Αυτό το μικρό μυστικό βοήθησε πολλούς χρήστες του Tik Tok που είναι γονείς, συνεπώς δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.