WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Υπάρχει το άλλο μου μισό;


22 Ιανουαρίου 2013

Πόσες έχετε μεγαλώσει με την ψευδή πεποίθηση πως εκεί έξω, υπάρχει το άλλο σας μισό που ταιριάζει απόλυτα μαζί σας; Όπως, τότε που ήσασταν μικρές και είχατε τον ένα και μοναδικό Τζον Τζον για την Μπάρμπι σας. Είναι παράλογο να ζείτε μ΄ αυτό, έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού σας και ακόμα χειρότερο να αναρωτιέστε αν θα το καταλάβετε όταν το συναντήσετε.

  • Πιστεύεις στα παραμύθια; Είναι άδικο να μεγαλώνεις με την πεποίθηση πως εκεί έξω υπάρχει το άλλο σου μισό και εσύ θα πρέπει να το περιμένεις. Είναι πολύ πιο εύκολο να πιστέψετε στα παραμύθια πάρα στη φάση του Ενός και Μοναδικού. Έτσι λοιπόν, προσπαθήστε να απαλλαγείτε από την γονική πλύση εγκεφάλου όσο δύσκολο και αν είναι. Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα καταναλώνετε τα αποθέματα της ενεργείας σας κάθε φορά για επιβεβαιώσετε το μύθο.
  • Μην ζείτε με το άγχος: Είναι εξαιρετικά αγχωτικό να περιμένεις κάτι σε όλη σου τη ζωή. Πριν γνωρίσεις καλά καλά κάποιον να αναρωτιέσαι αν αυτή είναι η «αδελφή ψυχή μου». Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο νόημα. Και άντε, εσύ το πίστεψες, αυτός το ξέρει ότι είναι το άλλο σου μισό; Υποτίθεται ότι θα το καταλάβει με τον ίδιο μαγικό τρόπο που το κατάλαβες κι εσύ. Και αν δεν το καταλάβει, τι γίνεται; Ας κυριαρχήσει η λογική. Δεν είναι φυσιολογικό να περιμένετε τον Ένα και Μοναδικό που θα ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά.
  • Ο τύπος που περνάτε υπέροχα: Και μετά από διάφορες περιπέτειες έχετε βρει έναν άνθρωπο που περνάτε υπέροχα μαζί του. Παρόλα αυτά, επειδή οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίεργες, όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνετε πως δεν είναι ο τύπος που θα θέλατε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας. Τι κάνετε τότε; Τον αφήνετε και ξανά γυρνάτε στην αναμονή για τον κύριο έναν και μοναδικό, που θα ακούσετε βιολιά να παίζουν, να γίνουν τα μάτια σας καρδούλες και το επόμενο πλάνο να είναι ο γάμος στο οικογενειακό παρεκκλήσι; Μπερδεμένη κατάσταση.
  • Πράγματα που δεν πρέπει να ανεχτείτε: Είτε είναι ο τέλειος είτε απλά ένας άνθρωπος που περνάτε καλά, δεν χρειάζετε να ανεχτείτε κάτι που σας εκνευρίζει για να του αποδείξετε πως και εσείς είστε η γυναίκα της ζωής του. Η απιστία για παράδειγμα είναι πάντα το νούμερο ένα στις αιτίες χωρισμού. Ο ένας και μοναδικός είναι μια χαρά σε θέση να μπει στον πειρασμό και να απιστήσει. Οι φίλοι του και οι κοινωνικές του επαφές γενικότερα δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζετε απόλυτα αλλά ούτε πρέπει να κάνετε υπομονή για να φανείτε υπεράνω.Ένα μεγάλο θέμα από μόνο του, είναι ο ύπνος. Κανένα ανθρώπινο ον δεν μπορεί να κοιμηθεί σε άβολες αγκαλιές. Μην περιμένετε  να καταλάβετε τον τέλειο από κάτι τέτοιο. O ύπνος είναι για ξεκούραση, όχι για όρκους αιώνιας αγάπης. Σαφώς, το πιο καίριο είναι θέμα είναι το σεξ. Μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά του τέλειο αλλά να μην υπάρχει χημεία στο θέμα αυτό. Είναι το πιο βασικό στοιχείο μιας σχέσης και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ανεχτείτε.
Να θυμάστε! πως δεν είναι ανάγκη να βάλετε τον εαυτό σας, σε καμία διαδικασία αναμονής αλλά ούτε να πέσετε στην παγίδα των συγκρίσεων. Δεν υπάρχει κανένα πρότυπο του Mr Perfect. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και τα κριτήρια επιλογής του συντρόφου που θέλετε δίπλα σας είναι υποκειμενικά. Χαλαρώστε και περάστε όμορφα, επιλέγοντας να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε ο εαυτός σας.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.