WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μιζέρια, φθόνος, απομόνωση: Το Facebook προκαλεί δυστυχία στους χρήστες του;


22 Ιανουαρίου 2013

To Facebook βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία!

Αυτό είναι το συμπέρασμα των νέων μελετών που πραγματοποιήθηκαν σε δύο Πανεπιστήμια και σε σύνολο 600 ανθρώπων.Ένας στους τρεις, μετά την περιήγησή τους στο Facebook και στα προφίλ των φίλων τους, ένοιωθαν μια γενική δυσαρέσκεια, την οποία και στη συνέχεια οι επιστήμονες μπόρεσαν να συγκεκριμενοποιήσουν: «Ζήλια, απομόνωση και μιζέρια».

Θετικές εικόνες από φίλους που κάνουν διακοπές, σχολιάζοντας την ευτυχισμένη τους ζωή και οι εικόνες με τα κατοικίδια τους είναι αρκετές για να προκληθούν τα πρώτα σημάδια της ζήλιας, απέδειξαν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Humboldt του Βερολίνου και το Πολυτεχνείο Darmstadt.

Οι ευτυχισμένες διακοπές είναι εκείνο που «ενοχλεί» περισσότερο, αλλά και οι θέσεις εργασίας και τα μεγάλα γεγονότα στα «κοινωνικά» ημερολόγια δεν περνάνε απαρατήρητα.

Οι ακαδημαϊκοί, είπαν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι σερφάρουν πολύ στα προφίλ των φίλων τους στο Facebook, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αναπτύξουν ψυχολογικές νόσους, όπως κατάθλιψη, αλλά και να απομονωθούν κοινωνικά.

Οι πιο «καταθλιπτικές» ενημερώσεις (που συνήθως γίνονται για να προκαλέσουν τη ζήλια των άλλων χρηστών):

  • Ωραίες φωτογραφίες από τις διακοπές.
  • Μηνύματα για τα γενέθλια μεταξύ φίλων.
  • Έπαινοι μεταξύ των χρηστών για τις επαγγελματικές εξελίξεις της ζωής τους.
  • Έπαινοι μεταξύ των χρηστών για την κοινωνική τους ζωή.

Το 30% των 600 ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν το Facebook ως κύρια πηγή του φθόνου τους που τους προκαλεί μια γενικότερη δυστυχία. Αντίστοιχα, το 36% δήλωσε πως «μερικές φορές» ή «πολύ συχνά» αισθάνονται απογοητευμένοι ύστερα από μία βόλτα τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Διαβάστε την συνέχεια στο koolnews.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.