WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα μυστικά που αποκαλύπτουν οι φίλοι


6 Μαρτίου 2013

Είσαι σίγουρος ότι αυτό που λες στον φίλο σου, δεν μαθαίνετε;

Ο Νίτσε υποστήριζε πως «ελάχιστοι άνθρωποι υπάρχουν που, μόλις βρεθούν σε αμηχανία ως προς την επιλογή θέματος για συζήτηση, δεν αποκαλύπτουν τα πιο σημαντικά μυστικά κάποιου φίλου». Με άλλα λόγια είναι κανείς κυρίαρχος των όσων κρατά για τον εαυτό του και «σκλάβος» των όσων λέει. Για το λόγο αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το τι λέτε και σε ποιον τον λέτε, αφού η πληροφορία που δίνετε μπορεί να επανεμφανιστεί στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Πόσες φόρες σας έχει τύχει να μοιραστείτε ένα βίωμα ενός φίλου σας; Η να μάθετε ότι το μυστικό σας διαδόθηκε; Πως έχετε αισθανθεί;

Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ επιφυλακτικός με τα όσα λέει αλλά και με τα πρόσωπα που τα μοιράζεται, τα όποια υιοθετούν το ρόλο του ανακριτή για να κλέψουν όλη την ενέργεια όπως υποστηρίζει, ο James Redfield. Σύμφωνα με την θεωρία του «ο ανακριτικός άνθρωπος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη διαδικασία για να αποκτήσει ενέργεια. Κάνει ερωτήσεις και βυθοσκοπεί στον κόσμο του άλλου με την εξειδικευμένη πρόθεση να βρει κάτι επιλήψιμο. Μόλις το βρει, κατακρίνει αυτή την όψη της ζωής του άλλου. Έπειτα, ξαφνικά, ο άλλος αυτός νιώθει φοβισμένος, ντροπαλός, κινείται γύρω από τον ανακριτή του και κοιτάζει με προσοχή ότι κάνει και σκέφτεται εκείνος, με σκοπό να μην κάνει ο ίδιος κάτι κακό που θα το προσέξει ο ανακριτής. Η ψυχική αυτή διαφορά τροφοδοτεί τον ανακριτή με την ενέργεια που επιθυμεί».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.