WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η ψυχραιμία είναι αρετή


20 Μαρτίου 2013

Πώς μπορείτε να κρατάτε την ψυχραιμία σας;

Το χάρισμα της ψυχραιμίας απαιτεί εξυπνάδα και αυτοέλεγχο. Πρέπει πρώτα να τα βρείτε με τον εαυτό σας σε αυτό το θέμα. Να προσπαθήσετε μόνες σας να προσθέσετε στο χαρακτήρα σας την ψυχραιμία.

Μερικά tips για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία αυτή είναι τα εξής:

  • Μάθετε να παίρνετε βαθιές, αργές αναπνοές: Πριν ξεσπάσετε για κάτι, που σας χάλασε τη διάθεση ή για κάτι που διαφωνείτε, πάρτε πρώτα μερικές βαθιές ανάσες, δώστε οξυγόνο στον εγκέφαλό σας. Βοηθάει να ηρεμήσετε και να μη χάσετε τον έλεγχο.
  • Κρατήστε χρονοδιάγραμμα: Σημειώστε ποιες ώρες της ημέρας είχατε ξεσπάσματα, χάνατε την ψυχραιμία σας. Θα συνειδητοποιήσετε τι είναι αυτό που σας βγάζει εκτός ορίων και την επόμενη φορά θα το χειριστείτε με περισσότερη ψυχραιμία.
  • Ακούστε τι ακριβώς θέλει να σας πει ο άλλος: Μην προτρέχετε, να ξεσπάσετε σε κάτι που σας εκνεύρισε. Αφήστε τον άνθρωπο που σας μιλάει να ολοκληρώσει τη σκέψη του, βεβαιωθείτε ότι καταλάβετε το ίδιο και ζητήστε του να σας το τεκμηριώσει. Θα μειώσετε τις εντάσεις και θα υπάρξει κατανόηση μεταξύ σας. Με τη συζήτηση λύνονται όλα, με τα νεύρα χάνετε το δίκιο σας.
  • Γράψτε για ό,τι σας κάνει να χάνετε την ψυχραιμία σας: Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να ξεσπάτε τα νεύρα σας πάνω στο χαρτί. Με άλλα λόγια έχετε ξεθυμάνει στο ημερολόγιό σας , όταν τελειώσετε το γράψιμο διαβάστε ό,τι γράψατε. Θα καταλάβετε που είναι τα λάθη σας και θα βρείτε μία λύση σε αυτό που σας εκνευρίζει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.