WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είστε λογικός άνθρωπος;


9 Απριλίου 2013

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τον εαυτό σας αν είναι απρόθυμος να ακούσει τα επιχειρήματα κάποιου άλλου, που μπορεί να αντικρούουν την άποψη σας; Παρατηρήστε προσεχτικά τον εαυτό σας. Αποτελεί για εσάς κίνητρο η λογική; Είστε διατεθειμένοι να ακούσετε τους άλλους όταν μιλούν λογικά;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ανθρώπων που σκέφτονται με κριτική σκέψη, είναι ότι μπορεί να αλλάξουν τη γνώμη τους όταν θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι΄αυτό. Ωθούνται δηλαδή από τη λογική. Πώς μπορεί να θεωρηθεί κάποιος λογικός; Κάποιος που σκέφτεται ότι μπορεί να έχει λάθος και μια άλλη άποψη να είναι πιο σωστή από τη δική του, τότε μπορεί να χαρακτηριστεί ως λογικός. Το να παραδεχθεί κανείς ότι κάνει λάθος δεν έχει να χάσει κάτι, αντιθέτως κερδίζει πολλά περισσότερα.

Μερικές συμβουλές για να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας:

• Παρατηρήστε πόσα σπάνια οι άνθρωποι παραδέχονται ότι κάνουν λάθη και πόσο συχνά προσπαθούν να τα κρύψουν. Θα προτιμήσουν να πουν ψέματα παρά να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος. Εσείς δεν πρέπει ποτέ να σκέφτεστε έτσι.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως κάνεις δεν είναι τέλειος και πως τα λάθη είναι πολύ ωραίο πράγμα. Ακόμα, θα πρέπει να καταλάβετε πως το να είστε απόλυτοι δεν έχει νόημα. Είναι σημαντικό να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε την άποψη σας όταν τα επιχειρήματα των άλλων είναι βάσιμα.

Αναρωτηθείτε: «Πότε ήταν η τελευταία φορά που άλλαξα γνώμη γιατί πείστηκα από τα επιχειρήματα του συνομιλητή μου;». Σε ποιον βαθμό είστε «ανοιχτός» σε νέους τρόπους εξέτασης των πραγμάτων; Ή σε ποιον βαθμό μπορείτε να κρίνετε αντικειμενικά πληροφορίες και στοιχεία που ανατρέπουν τις απόψεις σας;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.